Bolji uvjeti za rehabilitaciju ptica u Ruščici

Međunarodni je dan biološke raznolikosti, a županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima obilježila ga je na najbolji mogući način.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 22.05.2013
Uz pomoć Zaklade "Adris"  u Centru za zbrinjavanje zaštićenih životinja obitelji Milec u Ruščici izgrađeni su novi kavezi za prihvat ptica. Taj prostor sada je višestruko veći i omogućuje zbrinjavanje duplo više ptica u daleko boljim uvjetima i, što je najvažnije, s višestruko većim šansama za vraćanje u prirodu.

12 roda i dva orla prvi su stanovnici novih kaveza. Barem privremeno, nadaju se svi akteri ove humane priče. Naime, cilj projekta je omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje i rad sa životinjama, ali u konačnici njihovo vraćanje u prirodu koliko god je to moguće.

Uz pomoć Zaklade "Adris" nabavljena je oprema i izgrađeni su kavezi, a vrijednost projekta je pedesetak tisuća kuna. Do ideje je došlo nakon dugogodišnje uspješne suradnje s Centrom obitelji Milec u Ruščici. Sada, kad je ista realizirana, nitko sretniji od njih.

U Centru je sada ukupno više od 350 životinja i osamdesetak vrsta. Posla je puno i iziskuje velike izdatke. Tu i tamo uskoči poneki donator, u državnoj blagajni novca nema, pomoć u skladu s mogućnostima pristigne samo iz županijske.

Stoga ćemo uskoro moći posvjedočiti najvažnijem dijelu cijele priče kada neke od ovih ptica  letarinke i rehabilitaciju oporavljene zamjene prirodnim staništem. Novi uvjeti tome će u budućnosti pridonijeti u znatno većem broju.

{youtube}91kLD_jzTI4|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Davoru radovi na projektima teku nesmetano unatoč situaciji s koronavirusom

Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

Učenici medicinske škole povodom Svjetskog dana zdravlja dali podršku svim zdravstvenim djelatnicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji