Bogatiji i ljepši vizualni identitet grada

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je ove godine dodatno obogatiti i uljepšati vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava svake godine sredinom lipnja i koja je najstarija folklorna manifestacija u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.06.2018
Bogatiji i ljepši vizualni identitet grada


U nastojanju promocije tradicijske kulture našega  kraja, svoje izloge  u ovaj akciji prigodno su uljepšali slijedeći vlasnici trgovina/obrta u Sl. Brodu; 

1. Trgovina i butik „Mako“ – P. Krešimira IV br.  26, 
2.  „Mlinar“ d.d. – P. Krešimira IV br.   8,
3. Krojački obrt „Lauticija“ – Mesićeva 62, 
4. Trgovina-butik „Veronika“- P. Krešimira IV br. 18,
5. Pekarnica „Janković“- P. Krešimira IV br.  5, 
6. Obrt za trgovinu „Madlen“ – P. Krešimira IV br. 44. 
 
Svi su oni prigodnim detaljima iz života našega kraja ( rukotvorine, suveniri) uljepšali grad, doprinijeli značaju  i potrebi o očuvanju kulturnog naslijeđa, a smotri „Brodsko kolo“ dati jedan novi sadržaj.
 
Namjera nam je bila da centar  grada  zajedno pretvorimo u jednu prigodnu  etnografsku izložbu. Očekivali smo više prijava međutim kako je ovo prva godina s ovakvim dodatnim sadržajima,  smatramo da će ubuduće biti veći interes  te da će i ostali prepoznati smisao i doprinos svih nas  u kreiranju i čuvanju kulturne i tradicijske baštine Brodsko – posavske županije i našega Graničarskog posavlja.
 
Turistička zajednica nagraditi će kako je u javnom pozivu i naznačila tri najbolje uređena etno-kutka te valorizirati nagradom  od 1.000,00 do 3.000,00 kn a ostalima prijavljenima također  uz pomoć Obrtničke komore i Folklornog ansambla nagradu od 500,00 kn te dodatno uručiti i  prigodne poklone.
 
Svečanost proglašenja prva tri nagrađena ali i zahvalu svim uključenima u ovu akciju  upriličiti ćemo zajedno s „Revijom narodnih nošnji i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji“, dana 17. lipnja 2018.g. /nedjelja/, s početkom u 20,00 sati u K.K.D. „Ivana Brlić Mažuranić“ u Sl. Brodu.     
 
Zadnje vijesti

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

Mladi Brođani spremni ući u svijet Satričkog kazališta mladih

MNK Brod otvara Futsal Akademiju Brod

VIJESTI

Vrijedno priznanje

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

FOTO GALERIJA

Nova pješačka staza asfaltirana u Ulici Ivana Gundulića

Bačić: zlatna nit viševjekovno je tradicijsko obilježje povezanosti Slavonije i slavonskog čovjeka

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!