Blogeri iz 12 zemalja u turističkoj posjeti Brodsko-posavskoj županiji

Slavonija, Brodsko-posavska županija i Slavonski Brod sve češće se spominju u turističkom smislu i dio su aranžmana turističkih agencija za grupe iz cijeloga svijeta. Tako je Slavonski Brod posjetila i grupa umirovljenika iz SAD-a na turneji Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.09.2018
Blogeri iz 12 zemalja u turističkoj posjeti Brodsko-posavskoj županiji
Turistički potencijal kontinentalne Hrvatske u pred i post sezoni i dalje je nedovoljno iskorišten. S ciljem popularizacije Slavonije, posebice među mlađom populacijom, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom bila je domaćin blogerima i influencerima iz 12 zemalja, od Australije i Japana do franciske i Velike Britanije. U Slavoniji će provesti 5 dana.

O svemu viđenom svoje će pratitelje na društvenim mrežama i čitatelje bloga izvijestiti te tako promovirati Slavoniju kao turističku destinaciju. Sve uz oznake posjeti Slavoniju i podijelu Slavoniju. IT Adriana je rodom iz Vukovara, a odrasla je u Australiji. Danas živi između Zagreba i Londona, a na svom blogu piše o putovanjima, najviše o Hrvatskoj. Iako Slavonka podrijetlom, iznenadila ju je ljepota Slavonije.

I Sarah Jane se iz Australije preselila u Hrvatsku, Sidney je zamijenila Zadrom. Već pet godina piše blog o putovanjima, a na instagramu ima više od 85 tisuća pratitelja: "Većinom pišem o tome što raditi u Hrvatskoj, gdje ići, gdje je najbolje prenoćiti, koja mjesta posjetiti, o povijesnim lokacijama. Imam vrlo malu djecu pa pišem o mjestima koja su prilagođena mladim obiteljima jer tada je riječ o jednom sasvim drugačijem putovanju. Pišem i o luksuznim hotelima, ali i kampovima. Nastojim pokriti sve što stignem. Iako živim u Hrvatskoj već pet godina, prvi puta sam u Slavoniji i malo sam ljuta sama na sebe jer nisam ranije došla ovdje. Nisam shvaćala da imate toliko toga za ponuditi. Hrana je odlična, sve je tako zeleno i prepuno povijesti. Danas smo  bili u etno selu, sada smo prisustvovali krasnoj predstvavi na ulazu u Tvrđavu, sve je prekrasno.Blog je sve popularniji, imamo puno pratitelja na facebooku i instagramu, ali najviše ljudi stvarno čita naše priče na blogu, ne prate nas samo na društvenim mrežama. U zadnjih nekoliko godina imali smo 8 milijuna pregleda stranica od pet i pol milijuna jedinstvenih posjetitelja, prošli mjesec nam je bio rekordan s 490 tisća pregleda. Tako da blog iz godine u godinu postaje sve veći", kaže Sarah Jane. 

Svoja iskustva na putovanjima diljem svijeta dijeli na svom blogu i mladi par iz Francuske Clare i Arthur s 40 tisuća pratitelja na instagrmu: "Blog je o putovanju nas kao para, kao i o snimanju s dronom jer Arhur je profesionalni upravljač drona. Ovo je prvi puta da smo u Hrvatskoj, jako je zanimljivo otkrivati kontinentalnu Hrvatsku i kušati dobru hranu i vino", kažu.

 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Posljedice olujnog nevremena dvije ozlijeđene osobe, desetak oštećenih krovova i srušenih drveća

Vozač (39) u teretnjaku pokušao prošvercati 163.000 kutija cigareta vrijednih 3,2 milijuna kuna

Ljetno nevrijeme prohujalo Slavonskim Brodom

VIJESTI

Meteo-upozorenje za naredna dva dana

Posljedice olujnog nevremena dvije ozlijeđene osobe, desetak oštećenih krovova i srušenih drveća

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu