Blogeri iz 12 zemalja u turističkoj posjeti Brodsko-posavskoj županiji

Slavonija, Brodsko-posavska županija i Slavonski Brod sve češće se spominju u turističkom smislu i dio su aranžmana turističkih agencija za grupe iz cijeloga svijeta. Tako je Slavonski Brod posjetila i grupa umirovljenika iz SAD-a na turneji Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.09.2018
Blogeri iz 12 zemalja u turističkoj posjeti Brodsko-posavskoj županiji


Turistički potencijal kontinentalne Hrvatske u pred i post sezoni i dalje je nedovoljno iskorišten. S ciljem popularizacije Slavonije, posebice među mlađom populacijom, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom bila je domaćin blogerima i influencerima iz 12 zemalja, od Australije i Japana do franciske i Velike Britanije. U Slavoniji će provesti 5 dana.

O svemu viđenom svoje će pratitelje na društvenim mrežama i čitatelje bloga izvijestiti te tako promovirati Slavoniju kao turističku destinaciju. Sve uz oznake posjeti Slavoniju i podijelu Slavoniju. IT Adriana je rodom iz Vukovara, a odrasla je u Australiji. Danas živi između Zagreba i Londona, a na svom blogu piše o putovanjima, najviše o Hrvatskoj. Iako Slavonka podrijetlom, iznenadila ju je ljepota Slavonije.

I Sarah Jane se iz Australije preselila u Hrvatsku, Sidney je zamijenila Zadrom. Već pet godina piše blog o putovanjima, a na instagramu ima više od 85 tisuća pratitelja: "Većinom pišem o tome što raditi u Hrvatskoj, gdje ići, gdje je najbolje prenoćiti, koja mjesta posjetiti, o povijesnim lokacijama. Imam vrlo malu djecu pa pišem o mjestima koja su prilagođena mladim obiteljima jer tada je riječ o jednom sasvim drugačijem putovanju. Pišem i o luksuznim hotelima, ali i kampovima. Nastojim pokriti sve što stignem. Iako živim u Hrvatskoj već pet godina, prvi puta sam u Slavoniji i malo sam ljuta sama na sebe jer nisam ranije došla ovdje. Nisam shvaćala da imate toliko toga za ponuditi. Hrana je odlična, sve je tako zeleno i prepuno povijesti. Danas smo  bili u etno selu, sada smo prisustvovali krasnoj predstvavi na ulazu u Tvrđavu, sve je prekrasno.Blog je sve popularniji, imamo puno pratitelja na facebooku i instagramu, ali najviše ljudi stvarno čita naše priče na blogu, ne prate nas samo na društvenim mrežama. U zadnjih nekoliko godina imali smo 8 milijuna pregleda stranica od pet i pol milijuna jedinstvenih posjetitelja, prošli mjesec nam je bio rekordan s 490 tisća pregleda. Tako da blog iz godine u godinu postaje sve veći", kaže Sarah Jane. 

Svoja iskustva na putovanjima diljem svijeta dijeli na svom blogu i mladi par iz Francuske Clare i Arthur s 40 tisuća pratitelja na instagrmu: "Blog je o putovanju nas kao para, kao i o snimanju s dronom jer Arhur je profesionalni upravljač drona. Ovo je prvi puta da smo u Hrvatskoj, jako je zanimljivo otkrivati kontinentalnu Hrvatsku i kušati dobru hranu i vino", kažu.

 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Napreduje izgradnja vrtića u Kažotićevoj

Raspisan Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Radnicima Đure Đakovića isplaćene plaće za rujan, prekida se štrajk

SPORT

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata BPŽ

Na Klasijama održan 21. Memorijalni malonogometni turnir

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu

Održano četvrto slavonskobrodsko maketarsko natjecanje "Festung kup"