Blagoslov đaka na početku nove školske i vjeronaučne godine

U svim župama Đakovačko osječke nadbiskupije proslavljena je ove nedjelje 17. rujna "Katehetska nedjelja", uz svete mise i blagoslov učenika na početku nove školske i vjeronaučne godine...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.09.2017
Blagoslov đaka na početku nove školske i vjeronaučne godine


U Đakovačko osječkoj nadbiskupiji 24. nedjelja kroz godinu slavi se kao katehetska nedjelja. Kateheza, kojoj je ova nedjelja bila posvećena, je odgoj vjere - djece, mladih, ali i odraslih. Zadatak svake kateheze je uvođenje u puninu kršćanskoga života.

"U našim međuljudskim odnosima jako je važno međusobno opraštanje. Ispravan zajednički život u obitelji, u školi i u Crkvi, moguć je samo ako opraštamo jedni drugima. Tome nas uči naš jedini pravi kateheta i učitelj, Isus Krist. Danas, na Katehetsku nedjelju, kada želimo posebno obilježiti početak školske i vjeronaučne godine, molimo Boga da nas podrži u svim našim nastojanjima. Da naši učitelji i učiteljice uče djecu blagošću, praštanjem i pravednošću, a svi đaci, napose oni prvih razreda neka u pvim koracima u školi koračaju uz Gospodina", poruka je svećenika s ovonedjelnih misa.  

Na večernjici u župi sv. Antuna Padovanskg u Podvinju bilo je posebno svečano uz obred blagoslova prvašića i njihovih školskih torbi. Sudjelovali su učenici prvih razreda osnovne škole, a neki od njih su prinijeli i darove pred oltar: zidni sat (simbol vremena nam je darovao Bog, i podsjetnik na obveze koje preuzimamo s početkom nove školske i katehetske godine); udžbenik za školski vjeronauk, bilježnicu/priručnik za župnu katehezu, posevećeni kruh kojim se hranimo i vino koje razveseljuje srce čovječje.

 

 

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama