Blagoslov đaka na početku nove školske i vjeronaučne godine

U svim župama Đakovačko osječke nadbiskupije proslavljena je ove nedjelje 17. rujna "Katehetska nedjelja", uz svete mise i blagoslov učenika na početku nove školske i vjeronaučne godine...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.09.2017
Blagoslov đaka na početku nove školske i vjeronaučne godine


U Đakovačko osječkoj nadbiskupiji 24. nedjelja kroz godinu slavi se kao katehetska nedjelja. Kateheza, kojoj je ova nedjelja bila posvećena, je odgoj vjere - djece, mladih, ali i odraslih. Zadatak svake kateheze je uvođenje u puninu kršćanskoga života.

"U našim međuljudskim odnosima jako je važno međusobno opraštanje. Ispravan zajednički život u obitelji, u školi i u Crkvi, moguć je samo ako opraštamo jedni drugima. Tome nas uči naš jedini pravi kateheta i učitelj, Isus Krist. Danas, na Katehetsku nedjelju, kada želimo posebno obilježiti početak školske i vjeronaučne godine, molimo Boga da nas podrži u svim našim nastojanjima. Da naši učitelji i učiteljice uče djecu blagošću, praštanjem i pravednošću, a svi đaci, napose oni prvih razreda neka u pvim koracima u školi koračaju uz Gospodina", poruka je svećenika s ovonedjelnih misa.  

Na večernjici u župi sv. Antuna Padovanskg u Podvinju bilo je posebno svečano uz obred blagoslova prvašića i njihovih školskih torbi. Sudjelovali su učenici prvih razreda osnovne škole, a neki od njih su prinijeli i darove pred oltar: zidni sat (simbol vremena nam je darovao Bog, i podsjetnik na obveze koje preuzimamo s početkom nove školske i katehetske godine); udžbenik za školski vjeronauk, bilježnicu/priručnik za župnu katehezu, posevećeni kruh kojim se hranimo i vino koje razveseljuje srce čovječje.

 

 

Zadnje vijesti

Lažno prijavio da je pucano na njega kako bi prekrio pucnjavu drugoga

Hrvatska zajednica županija: Objavljen priručnik za nastavnike o antikorupciji

Most kod Svilaja bit će gotov iduće godine

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"