Blagdan svetoga Lovre proslavljen na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Misu na blagdan sv. Lovre na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, koje je posvećeno sv. Lovri, kao i kapela u njegovu središtu, predvodio je u ponedjeljak, 10. kolovoza vlč. Marko Martić, svećenik na studiju u Rimu, rođeni Brođanin. Koncelebrirali su devetorica sedmorica brodskih svećenika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.08.2020
Blagdan svetoga Lovre proslavljen na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu


 U prigodnoj homiliji vlč. Martić uputio je na vrijednost čašćenja svjedoka vjere i svetih mjesta, kako što su groblja, na kojima se od vremena prvih kršćana slavi Gospodina. Ocrtavajući život i djelo sv. Lovre, đakona i mučenika naglasio je da je on primjer kako živjeti i svoj život darovati za Krista.

„Sveti Lovro u Božjim je očima zadobio milost koja se traži od svih nas. Služio je ne samo Riječi Božjoj, nego je u potpunosti bio na raspolaganju i Bogu i čovjeku. To je smisao đakonske službe koju i mi trebamo živjeti. Prepoznavao je Krista, njemu je kao mladić povjerovao, odlučio je svoj mladenački žar upotrijebiti na dobrobit i Boga i čovjeka te svoj život darovati za Krista. On je primjer kako jedan kršćanin treba živjeti. Isus od nas traži da poput sv. Lovre budemo sjeme, koje umire sebi kako bi donijelo plodove, da svjedočimo kako život na ovome svijetu itekako ima smisla“, rekao je uz ostalo vlč. Martić.

Na kraju mise molilo se za sve pokojne, a potom su svećenici u procesiji došli do grobnice u kojoj su pokopani brodski svećenici gdje su se posebno za njim pomolili. Nakon toga svećenici su vjernicima bili na raspolaganju za pojedinačni blagoslov grobova njihovih najbližih.
 
izvor: djos.hr

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji