BK Festung osvojio 4. naslov u SBBL

Završila je 8. sezona Slavonske brdsko – biciklističke lige u kojoj je za razliku od prijašnjih godina bilo nešto manje utrka i to 12.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.10.2016


 Na dvije je domaćin bio i BK Festung koji je postao i 4. godinu za redom ukupni prvak ovog natjecanja. Već prema tradiciji sezona se otvara u Tvrđavi Brod, da bi se kasnije održao i maraton. Ove godine zbog loših vremenskih uvjeta klub nije bio u mogućnosti organizirati i treću utrku u kalendaru natjecanja Šumu Striborovu. Tijekom cijele sezone na svim utrkama u 8 kategorija nastupilo je 30 članova Biciklističkog kluba Festung koji mogu biti zadovoljni s ovom sezonom.

Naslov prvaka u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi Brođani su potvrdili prošli vikend u Požegi u kojoj je održana posljednja utrka u ovoj sezoni. Tamo su članovi Festunga došli sa 101 bodom prednosti u odnosu na požeški Luks racing team, međutim, zbrojem svih bodova i s dobrim nastupima zadržano je 1. mjesto za 4. uzastopni naslov prvaka.  

Na posljednjoj utrci sezone u Požegi u svih 8 kategorija bilo je 18 vozača iz slavonskobrodskog Festunga. Najbolji rezultat imao je Zvonimir Ergović koji je među veteranima C bio drugi, dok je iza njega treći ciljem prošao Borislav Horvatović, a četvrti Šimo Marić. Dobar je bio i Tvrtko Ergović koji je osvojio 3. mjesto kod kadeta, dok vrijedi izdvojiti plasmane Brođana u najjačoj i najkvalitetnijoj elite kategoriji. Tu je Bernard Berić bio četvrti, Borjan Dugandžija peti, a Karlo Katić šesti. Izdvojimo još i 4. mjesto Silvija Vilagoša u veteranima B. Svi oni uz: Ivana Domovića, Predraga Plaženicu, Sašu Petrića, Borisa Čerića, Željka Matičevića, Irenu Barišić te Jelenu i Igora Šofića osvojili su važne bodove koji su klubu donijeli novi naslov prvaka Slavonske lige.  

Za članove Biciklističkog kluba Festung završila je sezone s natjecanjem u ligi, međutim, oni i dalje imaju svoje vožnje preko tjedna i najviše vikendima pogotovo ako im to dozvoli vrijeme.  

Zadnje vijesti

Oriolik danas igra utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Biljni otpad se ne spaljuje već kompostira

VIJESTI

Kampanja #vidimte – Međunarodni dan rijetkih bolesti

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“