"Bitno nam je da ostvarimo onaj prvi cilj koji smo si zadali kao HDZ na državnoj razini, to je pet mandata"

Po zatvaranju bračkih mjesta javnosti su postali poznati rezultati izlaznih anketa, prvi pokazatelji kako su građani glasovali na trećim izborimaza Europski parlament u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.05.2019
"Bitno nam je da ostvarimo onaj prvi cilj koji smo si zadali kao HDZ na državnoj razini, to je pet mandata"


 Prema njima najviše glasova i mandata osvojila je Hrvatska demokratska zajednica, 23 posto glasova, odnosno 5 mandata.

"Bitno nam je da ostvarimo onaj prvi cilj koji smo si zadali kao HDZ na državnoj razini, to je pet mandata, svakako svatko bi želio i više. Ne znam što će pokazati konačni rezultati, ono što sada možemo vidjeti to je tih pet mandata. Mogu reći da u Brodsko-posavskoj županiji očekujemo dobar rezultat, možda ne onaj koji smo imali i prije, možda zato što imamo dosta stranaka na desnoj opciji", rekao je Pero Ćosić, predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije.

Zatim slijedi SDP s gotovo 18 % glasova, odnosno 3 mandata te Nezavisna lista Mislava Kolakušića s 8 posto glasova i jednim mandatom koji se tako pokazao kao treća opcija birača u Hrvatskoj.

"Mislav Kolakušić svakako iznenađenje je, za mene osobno je iznenađenje. Ovo je iznenađenje vjerojatno i za samog gospodina Kolakušića", kaže Ćosić.

Po mandat bi trebali dobiti i Hrvatski suverenisti Ruže Tomašić, Živi zid te Amsterdamska koalicija. Na ovim izborima izlaznost prema podacima u 16,30 je za gotovo 5 posto više nego prije 5 godina, no i dalje najniža u Europi.

"Po izlaznosti daleko smo ispod europskog prosjeka, pogotovo za Brodsko-posavsku županiju za koju moramo znati da ima gotovo 6700 manje birača, to je nekih pet posto manje birača no smo imali prije. - izjavio je pero Ćosić za brodske medije", zaključuje  Ćosić.

Prvi neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva očekuju se u 23 sata, a službeni u ponedjeljak u popodnevnim satima.

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović