"Bila je to manifestacija najviše europske razine"

Ovo čemu sam danas svjedočio me je oduševilo, bilo je to na europskoj razini, sadržajno, raznovrsno, programski osmišljeno i nadasve kvalitetno. Sva čast organizatorima! Prokomentirao je jedan Brođanin, program kojeg su uz Svjetski dan glazbe priredili gradska Turistička zajednica, PPS destinacija"Moja lijepa Slavonija kraj Save", Grad Slavonski Brod i TD Komunalac.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 22.06.2017


 Popodnevni i večernji program po prvi puta organiziran u povodu Svjetskog dana glazbe održan je na čak 8 različitih lokacija i pozornica, na glavnom gradskom trgu, ispred kazališno-koncertne dvorane i u Tvrđavi, pratilo ga je više tisuća građana i jednodušna ocjena je da je Brod dobio manifestaciju na kojoj mu mogu pozavidjeti puno veći gradovi u Hrvatskoj. Jer, srijeda popodne i navečer bila je u znaku nastupa Marka Tolje sa Jazz orkestrom HRT-a, Brodskog harmonikaškog i Brodskog tamburaškog orkestra, pjevačkih zborova, folkloraša, plesača, rock i tamburaških sastava.

 -Malo je gradova u Hrvatskoj organiziralo nešto ovako kao što smo mi organizirali u Slavonskom Brodu. Ovo je bila prava prilika građanima Slavonskog Broda da izađu u grad i da zaista uživaju, ali i da im predstavimo i ponudimo za provod još jedan prostor u našoj Tvrđavi, istočnu kurtinu. U sjevernom kavaliru uredit ćemo novi Muzej tambure, puno je sadržaja i projekata koje smo kandidirali prema EU fondovima i trebaju biti odrađeni. Tvrđava je u pogledu sadržajnih mogućnosti jednostavno nepresušan izvor  - izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda i predsjednik gradske TZ.

U cijelu ovu glazbenu priču odlično se uklopio program 1.Craft Beer Festa, organizirali su ga proizvođači craft piva s područja PPS destinacije "Moja lijepa Slavonija kraj Save" OPG Bošnjak iz Sičica i "Kuća piva" u suradnji s Umjetničko-glazbenom udrugom "Slavonski Brod", pivo je "išlo" po popularnim cijenama, nudilo ga je 8 proizvođača craft piva s područja cijele Slavonije. Vrlo zanimljiv događaj bila je i prezentacija starinskog suhog kolača paprenjaka i kalupa za proizvodnju ove stare slavonske slastice s motivima brodske Tvrđave. Događanje je priredilo je društvo "Paprenjak", jedan od partnera gradske TZ u gastro-edukacijskom projektu "Priča o brodskim paprenjacima i svemu što se na to veže". Kasni noćni sati, pak, na velikoj tvrđavskoj pozornici bili su rezervirani za ljubitelje rocka, "prašili" su Brodsky Blues Band, Passivni Pushach, Dali Band i Prorock. 

Zadnje vijesti

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Pronašli puške stare 30 i više godina, za ilegalno držanje oružja moguć i zatvor

Održana XI. svečana promocija promovenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos