"Bila je to manifestacija najviše europske razine"

Ovo čemu sam danas svjedočio me je oduševilo, bilo je to na europskoj razini, sadržajno, raznovrsno, programski osmišljeno i nadasve kvalitetno. Sva čast organizatorima! Prokomentirao je jedan Brođanin, program kojeg su uz Svjetski dan glazbe priredili gradska Turistička zajednica, PPS destinacija"Moja lijepa Slavonija kraj Save", Grad Slavonski Brod i TD Komunalac.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 22.06.2017
 Popodnevni i večernji program po prvi puta organiziran u povodu Svjetskog dana glazbe održan je na čak 8 različitih lokacija i pozornica, na glavnom gradskom trgu, ispred kazališno-koncertne dvorane i u Tvrđavi, pratilo ga je više tisuća građana i jednodušna ocjena je da je Brod dobio manifestaciju na kojoj mu mogu pozavidjeti puno veći gradovi u Hrvatskoj. Jer, srijeda popodne i navečer bila je u znaku nastupa Marka Tolje sa Jazz orkestrom HRT-a, Brodskog harmonikaškog i Brodskog tamburaškog orkestra, pjevačkih zborova, folkloraša, plesača, rock i tamburaških sastava.

 -Malo je gradova u Hrvatskoj organiziralo nešto ovako kao što smo mi organizirali u Slavonskom Brodu. Ovo je bila prava prilika građanima Slavonskog Broda da izađu u grad i da zaista uživaju, ali i da im predstavimo i ponudimo za provod još jedan prostor u našoj Tvrđavi, istočnu kurtinu. U sjevernom kavaliru uredit ćemo novi Muzej tambure, puno je sadržaja i projekata koje smo kandidirali prema EU fondovima i trebaju biti odrađeni. Tvrđava je u pogledu sadržajnih mogućnosti jednostavno nepresušan izvor  - izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda i predsjednik gradske TZ.

U cijelu ovu glazbenu priču odlično se uklopio program 1.Craft Beer Festa, organizirali su ga proizvođači craft piva s područja PPS destinacije "Moja lijepa Slavonija kraj Save" OPG Bošnjak iz Sičica i "Kuća piva" u suradnji s Umjetničko-glazbenom udrugom "Slavonski Brod", pivo je "išlo" po popularnim cijenama, nudilo ga je 8 proizvođača craft piva s područja cijele Slavonije. Vrlo zanimljiv događaj bila je i prezentacija starinskog suhog kolača paprenjaka i kalupa za proizvodnju ove stare slavonske slastice s motivima brodske Tvrđave. Događanje je priredilo je društvo "Paprenjak", jedan od partnera gradske TZ u gastro-edukacijskom projektu "Priča o brodskim paprenjacima i svemu što se na to veže". Kasni noćni sati, pak, na velikoj tvrđavskoj pozornici bili su rezervirani za ljubitelje rocka, "prašili" su Brodsky Blues Band, Passivni Pushach, Dali Band i Prorock. 

Zadnje vijesti

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe lako sa Slobodnicom

Počela „Oluja“- najsjajnija vojna operacija u Hrvatskoj

64-godišnjak bacio čašu prema 62-godišnjaku pogodivši ga u glavu

FOTO GALERIJA

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu