Biciklisti rekreativci protiv koronavirusa

Bez obzira na situaciju oko Koronavirusa biciklisti rekreativci redovito održavaju svoje vožnje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.03.2020
  Paze jedni na druge prije svega u vožnji, a ujedno vode brigu o međusobnim kontaktima i udaljenosti. Dobra je stvar u svemu što oni sa svojim vožnjama jačaju imunitet kako bi se organizam i tijelo obranilo od svih virusa. 

U Slavonskom Brodu, a i šire sve je više biciklista rekreativaca koji vole vožnje u prirodi. Zbog novonastale situacije oko Koronavirusa poželjno je boraviti u prirodi te se baviti nekom fizičkom aktivnosti. Kolektivne vožnje održavaju se vikendima, ali budu i radnim danom u poslijepodnevnim satima, ovisno o vremenu. Tako se radnim danom vozi uglavnom krug od 50 km do Oprisavaca i nazad ili se ide preko Dilja do Ruševa, pa do Stupničkih Kuta preko Bebrine. Vikendom su na programu duže vožnje do Pleternice, Požege, kutjeva, Velike, Nove Kapele, Đakova, dok se jednom godišnje ide u susjednu BiH. 

Osim uobičajenih domaćih vožnji pojedini članove ove skupine vozili su i puno teže dionice poput Zrine Nenadovića koji je sudjelovao na Hrvatskoj HardCro utrci, dok je spojio i 4 kuta Hrvatske vozivši od Vukovara do Čakovca, pa do Umaga i na kraju je završio u Dubrovniku. Nešto sličnu dionicu 3 puta je na ultramaratonu od Vukovara do Dubrovnika odvezao Tomislav Obradović.

Među ovom ekipom daleko najmlađi je 13.-to godišni Fabijan Gabaldo koji trenira košarku, ali sada kako nema treninga, odlučio je na ovaj način održavati kondiciju.

Vožnja biciklom je dobra i korisna iz više razloga, a pogotovo u današnje vrijeme s obzirom da se cijeli svijet bori protiv Koronavirusa. Na ovaj način biciklisti jačaju imunitet kako bi se njihov organizam obranio od moguće zaraze ovim virusom.

Osim jačanja imuniteta vožnje su korisne i za mlađe članove ove grupe poput Fabijana Gabalda koji je kako i sam kaže upoznao razna mjesta po županiji, a i šire. Prema tome, biciklisti i dalje voze, ali ne više po grupama, već su se dogovorili zbog situacije s Koronavirusom da svatko vozi za sebe pojedinačno kako bi i na taj način štitili jedne druge od moguće zaraze. 

Zadnje vijesti

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

Slavonskobrodski maturanti ponovo pokazali da su najbolji

Nakon 19 godina obilježavanje Dana državnosti ponovno 30. svibnja, povijesnog dana prisjetio se i županijski HDZ

VIJESTI

Plenković za Dnevnik HTV-a

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“