Biciklijada Slavonski Brod – Podcrkavlje okupila 170 biciklista rekreativaca

U spomen na 26. godišnjicu ustrojstva legendarne brodske 108. brigade Zbora narodne garde, danas je organizirana tradicionalna biciklijada Slavonski Brod - Podcrkavlje. Šesta po redu biciklijada pod geslom 108. ide dalje okupila je oko 170 biciklista rekreativaca.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 24.06.2017
Start je bio pred zgradom županije, a cilj Podcrkavlje, mjestu gdje je 28. lipnja 1991. osnovana 108. brigada ZNG. Biciklijada se organizira u spomen na 184 poginula pripadnika ove postrojbe. 

Najmlađi sudionik trogodišnji Šimun vozio je bicikl zajedno sa svojim ocem, a najstarijem sudioniku, Šerifu, koji je na pragu 79-te, voziti bicikl je dobrodošla rekreacija, a biciklijada za 108. mu je, kaže, posebno na srcu.
 
U Podcrkavlju, domaćini su priredili sjajan doček. Okrijepa uz vojnički grah i druženje. Najmlađim sudionicima (mlađima od 12 godina) podijeljene su i medalje. 
 
Bilo je to dobro ugođeno subotnje prijepodne. Na startu i slika zajedništva na spomen slavnih dana hrvatske povijesti i naših hrabrih branitelja – s porukom organizatora, vidimo se i dogodine.

foto: M.K.
 

Zadnje vijesti

Krvavi Uskrs na Plitvicama u kojem su pale prve žrtve u Domovinskom ratu

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji