Bez velikih iznenađenje u izboru najboljih sportaša županije

Prema običaju početkom nove kalendarske godine Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko – posavske županije održala je svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportašica i ekipa u županiji.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 29.01.2019
Bez velikih iznenađenje u izboru najboljih sportaša županije


 Velikih promjena u odnosu na prijašnje godine nije bilo. Tako kod muških ekipa u županiji i dalje dominiraju članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji su ove godine imali 2 najbolja sportaša i drugoplasiranu sportašicu. Kod ženskih ekipa godinama su na vrhu bile odbojkašice Nove Gradiške koje su sada zamijenile nogometašice Viktorije.

Kao i proteklih godina ponovno je Dom HVIDR-e bio mjesto u kojem je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i ekipa u Brodsko – posavskoj županiji. Na početku su se uvodnim riječima sportašima obratili politički, ali i sportski dužnosnici grada i županije te se nakon toga pristupilo svečanom proglašenju najboljih. S obzirom na ostvarene rezultate u 2018. godini županijska Zajednica sportskih udruga i saveza niti ove godine nije imala težak zadatak budući je bilo izvjesno  tko su najuspješniji u ekipnim i pojedinačnim kategorijama. Jedina novost bila je u izboru ženskih ekipa.

Kod najuspješnijih sportašica županije nije bilo velikih dvojbi budući da je kanuistica Marsonije Vanesa Tot imala odlične rezultate u 2018. godini. Ona je prema očekivanju proglašena za najboljom u županiji te je tako obranila naslov od prošle godine. Iza nje bila je kajakašica Olimpika Nataly Pavlešin i još jedna članica Marsonije Brigita Bakić. 

U izboru najboljih sportaša županije nije bilo niti malo neizvjesnosti. Tako je još jednom sportaš županije postao kajakaš Olimpika Antun Novaković. Iza njega smjestio se njegov klupski kolega Marko Lipovac koji je na ovom mjestu zamjenio Marina Lipovca koji je tu bio prošle godine. Iza Olimpikovog dvojca na 3. mjestu je kao i prošle godine Borna Mađarević iz Karate kluba Slavonski Brod. 

Najveća novost je u izboru ženskih ekipa, dok je ove godine naslov pripao nogometašicama Viktorije ispred košarkašica Broda na Savi i kuglačica slavonskobrodskog Obrtnika.

Kod muških ekipa naslov od prošle godine obranio je Kajak – kanu klub Olimpik koji je imao odličnu prošlu 2018. godinu u kojoj su ponovno postali ekipni prvaci Hrvatske u sve 3 kategorije. Iza njih na 2. mjestu su stolnotenisači Obrtničke škole Brod, dok su treći malonogometaši Broda 035. 

Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagradu za Životno djelo dobili su: Milan Kolić iz Radovanja i Ivan Kulić iz Slavonskog Broda. Vrednovan je i uspješan rezultat klubova kod mlađih dobnih uzrasta, a to priznanje dobili su: ŽKK Brod na Savi, MNK Brod 035 i Karate klub Slavonski Brod. Nagrađeni su i rezultati mlađih dobnih uzrasta, ali kod pojedinaca, a to su: košarkašica Mihaela Lazić, kajakašica Leona Pavlešin, šahistica Petra Karij, rukometaši Šimun Marić i Marko Bajan te kanuista Darko Erceg. Priznanje je otišlo za 102. županijska darovita sportaša iz 14 klubova, a kod školskih - sportskih klubova najuspješniji su bili kao i prošle godine: OŠ "Dragutin Tadijanović" iz Slavonskog Broda te slavonskobrodska Srednja medicinska škola. Kod sportaša invalida priznanje je dobio Željko Brica, član Odbojkaškog kluba invalida Marsonia. 

 

Zadnje vijesti

Devetu godinu za redom u Trnjanima manifestacija "Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih i restauriranih narodnih nošnji"

Slavonac iz Bukovlja remizirao u Požegi

U Muzeju Brodskog Posavlja otvorenje izložbe "Nikola Tesla - čovjek koji je rasvijetlio svijet"

VIJESTI

KUD „Lovor“

Devetu godinu za redom u Trnjanima manifestacija "Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih i restauriranih narodnih nošnji"

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema