Bez golova između kadeta Željezničara i Marsonije!

Od ove sezone formirana je Međužupanijska nogometna liga za kadete igrače koji su rođeni 2005. godine i mlađi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2021


 U natjecanju je 10 klubova i to 4 s područja Požeško – slavonske i 6 iz Brodsko – posavske županije. Nakon 2 kola Marsonia koja inastupa s većinom igračima koji su 2006. godište je kao vodeća gostovala na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ na kojem je igrala protiv Željezničara. Nakon 80 minuta igra koliko se igralo nije bilo pobjednika te je završilo bez golova 0:0.

U pravilu su utakmice u mlađim uzrasnim kategorijama između Željezničara i Marsonije uvijek zanimljive i neizvjesne. Takva je bila i ova u kojoj su se međusobno sastali kadeti Ljubičastih i Bijelo – crnih te nakon 80. minuta nije bilo pobjednika niti golova. Za domaće je osvojeni bod kao pobjeda jer su u 1. kolu na svom terenu s 3:1 poraženi od Budainka Kolonije, da bi nakon toga sa 4:1 izgubili utakmicu u Vidovcima od domaćeg Dinama. S druge strane kadeti Marsonije su u 1. kolu s 8:0 u Gornjoj Vrbi nadigrali Omladinac, a nakon toga na domaćem terenu sa čak 14:0 i Kaptol. Samim time gledajući rezultate jednih i drugih u prva 2 kola u Međužupanijskoj ligi, kadeti Josipa Barišića bili su veliki favoriti za pobjedu. Međutim, domaća momčad Alena Čmelješevića sjajno se cijelo vrijeme branila i uspjela u tome te je na kraju došla do prvog boda u ovoj sezoni.

Od početka utakmice kadeti Marsonije tražili su pogodak te se cijelo vrijeme igralo na polovici Željezničara koji je tek nekoliko puta prešao centar. Kad bi u tome i uspjeli njihovi napadi brzo bi završili. Domaći su bili silno borbeni te su se znalački branili u čemu su veliki obol dali Ksaver Damjanović – Križanović i Antonio Birtić. Posljednja prepreka kadetima Marsonije bio je vratar Dario Tipura koji je u 15. minuti obranio vrlo opasan pokušaj Ivana Gavrana. U sastavu kadeta Marsonije među prvih 11 samo su 2 igrača 2005. godište i to spomenuti Ivan Gavran i Tomislav Pudić, dok su svi ostali godinu mlađi. Slična je situacija i u kadetima Željezničara koje je u prvom poluvremenu držao vratar Tipura koji je u 25. minuti zaustavio i vrlo dobar udarac Antonija Bjelopavlovića. U drugom poluvremenu osim stalne inicijative kadeti Marsonije nisu stvorili niti jednu zrelu prigodu za pogodak. Ljubičasti su se znalački i hrabro borili te na kraju za malo došli i do pobjede. Naime, igrala se posljednja minuta kada je u kontri Filip Samardžić pobjegao svojim čuvarima, ali u završnici nije uspio svladati Bornu Fligića na golu Marsonije. Tako je završilo bez golova 0:0, dok je kadetima Željezničara pripao bod za veliku borbenost i odličnu obranu protiv vršnjaka iz Marsonije koji su bili očito bolji u igri, ali to nisu iskoristili za pobjedu.

U slijedećem 4. kolu MŽNL Brod / Požega kadeti Marsonije koji iz 3 utakmice imaju gol razliku 22:0 na domaćem će terenu ugostiti Budainka Koloniju, dok će kadeti Željezničara na gostovanje u Veliku u kojoj se sastaju s Papukom. 

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje