Beroš: 36 novih bolesnika, ukupno 418

Trenutno je potvrđeno ukupno 418 osoba zaražena koronavirusom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.03.2020
Beroš: 36 novih bolesnika, ukupno 418
 Prema zadnjim podacima 16 osoba je ozdravilo i otpušteno iz bolnice: 14 iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, 1 iz Varaždina i 1 iz Rijeke. U odnosu na jučer, broj zaraženih je povećan za 36. 10 osoba se nalazi na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 3.392 testiranja. 20.000 osoba je u samoizolaciji, potvrđeno je preko 2.000 kontakata. 150 osoba se nalazi u karanteni, od čega su 102 osobe hrvatski državljani. 

- Prosječna dob ljudi na respiratoru je 61 godina. Većina njih ima druge bolesti i kronični su bolesnici, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je da nema značajnijeg pogoršanja zdravstvenog stanja niti jednog od drugih bolesnika. Najavio je da će danas posjetiti Osijek gdje je došlo do velikog porasta.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je ukupno više od 2 tisuće kontakata, 20 tisuća u samoizolaciji. 12 posto pozitivnih je od ukupno svih testiranih. 15 bolničkih liječnika je zaraženo, 1 liječnik obiteljske medicine. Rekao je da u Osijeku imaju dva žarišta, a nažalost ima i liječnika koji su zaraženi.

General Boris Zdilar izvijestio je da su zaražena tri hrvatska vojnika u Litvi. Kaže da imaju blaže simptome i da nemaju komplikacija.

foto: HRT

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge