Berba u glasovitim stupničkim vinogradima može početi

Sredina mjeseca rujna vrijeme je kada počinje berba grožđa, a posebno je to svečano vrijeme na vinorodnim obroncima Dilja u općini Brodski Stupnik gdje je održana 34. manifestacija 'Stupnička berba grožđa'.

Autor: Franciska Kohon | Datum objave: 16.09.2019


Dugogodišnja tradicija vinogradarstva i podrumarstva na ovom području jamac je i kvalitete vina ovdašnjih vinara, što je prezentirano na ovogodišnjoj priredbi koja je imala izložbeni i kulturni dio. No, krenimo redom. Iako je veliki broj vinogradara upravo počeo sa poslovima berbe ovogodišnjeg uroda, nekolicina njih pohvalila se vinima ovog podneblja.
 
A osim ponude vrhunskih vina, na izložbenim štandovima moglo se naći zanimljive proizvode stupničkog kraja, od prirodnih plodova do rukotvorina vrijednih žitelja općine Brodski Stupnik.
 
Sajam domaćih proizvoda svakako je dobra promocija svega što ova Općina nudi. Potvrdio je to i načelnik Općine Goran Jelinić.
 
Glavno obilježje Stupničke berbe grožđa svakako je folklorna večer na kojoj posjetitelji mogu uživati u prikazu tradicijskih običaja te pjesama i plesova iz cijele regije. Tako je bilo i ove godine. Nastupila su društva iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, ali velike zasluge u organizaciji cijele manifestacije idu domaćem KUD-u Zrinski.
 
Među brojnim gostujućim društvima našli su se predstavnici BiH, točnije iz Roškog Polja kod Tomislavgrada, koji njeguju dugogodišnje prijateljstvo sa domaćinima.
 
Slavonija kakva je nekada bila, natpis je koji krasi mural u dvorištu Općine Brodski Stupnik, a uz bogatu baštinu ovog kraja i manifestacije poput ove, vjerujemo da će u buduće sve više putnika namjernika upravo ovakvu ponudu tražiti na turističkim kartama Slavonije i Hrvatske.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema