Beč i Bratislava otvorili svoja vrata

Adventska svjetla su se upalila, a božićni sajmovi Beča i Bratislave otvorili su svoja vrata. Božićni duh europskih metropala dočarala nam je kroz nekoliko fotografija kolegica Ivana Imrešković.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 20.12.2013


Prije nego krenete u istraživanje, podsjetit ćemo vas zašto su upravo Beč i Bratislava prijestolnice božićne čarolije.

Bratislava je postala jedna od najpopularnijih izbora za Advent. Posjetitelji mogu probati tradicionalne specijalitete na jednom od 107 štandova, a najviše pažnje privlače lokše ili palačinke od krumpira, varene vino ili kuhano vino, hriato ili rakija i cigánska pečenka ili pržena svinjetina s lukom i senfom.  Tisuće turista iz cijeloga svijeta dolaze u grad koji svojom poviješću ostavlja bez daha, a božićne blagdane čini posebnima za svakog gosta.

Advent u Beču nije samo jedan sajam niti se održava na jednoj lokaciji. Radi se o više sajmova raspoređenih po cijelome gradu, no kada se spominje božićni sajam u Beču, najčešće se misli na 'Adventsku čaroliju u Beču'. Ponekad se koristi i naziv 'Christkindlmarkt', što se opet uglavnom odnosi na sajam ispred Gradske vijećnice, no naziv se zapravo može koristiti za bilo koji božićni sajam u gradu. Ipak, uz središnji sajam koristi ga samo 'Altwiener Christkindlmarkt' na trgu Freyung.

U ovim gradovima posjetitelji najčešće piju kuhano vino, čiji se miris, zajedno s mirisom okićenih jelki, zavodljivo širi po cijeloj okolici.

Pogledajte fotogaleriju.

 

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu