Bavarska tvrtka OPG-ovima nudi suradnju u poljoprivredi

Tvrtka „Konradhof d.o.o.” koja se inače bavi raznim djelatnostima u poljoprivredi, a primarna djelatnost im je prerada mesa životinja iz uzgoja, održala je u Velikoj vijećnici županijske uprave prezentaciju svojih usluga te predstavila moguće vidove suradnje sa institucijama u poljoprivredi s područja Brodsko-posavske županije kao i OPG-ovima.

Autor: bportal | Datum objave: 05.03.2017


 Tim povodom na sastanku nazočili su i pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, Ivana Solić, pročelnica u županijskoj službi Hrvatske poljoprivredne agencije, Antun Vrakić predsjedik HPK kao i predstavnici nekih OPG-ova.

Ova tvrtka sa sjedištem u Bavarskoj nedavno se predstavila hrvatskom tržištu i u procesu je pronalaska partnera, za sebe kaže da je jedna od vodećih tvrtki u „freerange” poljoprivredi i ekološkoj odnosno bio proizvnodnji. Uz pronalazak partnera rade i na klasterizaciji hrvatskog tržišta kako bi moglo surađivati s Bavarskim.

Govoreći o preradi mesa, predstavnici tvrtke „Konradhoff” istaknuli su kako tjedno imaju potražnju za čak 20 tona mesa crne slavonske svinje, dok zbog sadašnjih prilika u hrvatskoj poljoprivredi tjedno isporuče jedva tonu. Drugi oblik suradnje vide kroz uzgoj bio-soje i ostalih kultura u ekološkoj proizvodnji koja je trenutno neisplativa hrvatskim poljoprivrednicima zbog gotovo iste cijene konačnog proizvoda sa proizvodima koji nisu ekološki proizvedeni. Antun Vrakić dodao j kako se u Hrvatskoj velika većina konvencionalno uzgojenih ratarskih kultura može smatrati ekološkim zbog nezagađenosti poljoprivrednih površina pesticidima, herbicidima i ostalim kemikalijama.

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

Beauty lounge RITUAL by Marko Zirdum pretvara snove o sjajnoj i njegovanoj kosi u stvarnost

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi