Bavarska tvrtka OPG-ovima nudi suradnju u poljoprivredi

Tvrtka „Konradhof d.o.o.” koja se inače bavi raznim djelatnostima u poljoprivredi, a primarna djelatnost im je prerada mesa životinja iz uzgoja, održala je u Velikoj vijećnici županijske uprave prezentaciju svojih usluga te predstavila moguće vidove suradnje sa institucijama u poljoprivredi s područja Brodsko-posavske županije kao i OPG-ovima.

Autor: bportal | Datum objave: 05.03.2017
Bavarska tvrtka OPG-ovima nudi suradnju u poljoprivredi


 Tim povodom na sastanku nazočili su i pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, Ivana Solić, pročelnica u županijskoj službi Hrvatske poljoprivredne agencije, Antun Vrakić predsjedik HPK kao i predstavnici nekih OPG-ova.

Ova tvrtka sa sjedištem u Bavarskoj nedavno se predstavila hrvatskom tržištu i u procesu je pronalaska partnera, za sebe kaže da je jedna od vodećih tvrtki u „freerange” poljoprivredi i ekološkoj odnosno bio proizvnodnji. Uz pronalazak partnera rade i na klasterizaciji hrvatskog tržišta kako bi moglo surađivati s Bavarskim.

Govoreći o preradi mesa, predstavnici tvrtke „Konradhoff” istaknuli su kako tjedno imaju potražnju za čak 20 tona mesa crne slavonske svinje, dok zbog sadašnjih prilika u hrvatskoj poljoprivredi tjedno isporuče jedva tonu. Drugi oblik suradnje vide kroz uzgoj bio-soje i ostalih kultura u ekološkoj proizvodnji koja je trenutno neisplativa hrvatskim poljoprivrednicima zbog gotovo iste cijene konačnog proizvoda sa proizvodima koji nisu ekološki proizvedeni. Antun Vrakić dodao j kako se u Hrvatskoj velika većina konvencionalno uzgojenih ratarskih kultura može smatrati ekološkim zbog nezagađenosti poljoprivrednih površina pesticidima, herbicidima i ostalim kemikalijama.

Zadnje vijesti

U blizini Novog Topolja prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama

U Brodu održan Filmski festival

VIDEO Kristina Kegljen radi na novim sjajnim projektima

SPORT

Reorganizacija Futsala

Tri druge lige od jeseni 2019. godine

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi

11. Kukuruzijada u Gornjim Andrijevcima, najbolja do sada