Bavarska tvrtka OPG-ovima nudi suradnju u poljoprivredi

Tvrtka „Konradhof d.o.o.” koja se inače bavi raznim djelatnostima u poljoprivredi, a primarna djelatnost im je prerada mesa životinja iz uzgoja, održala je u Velikoj vijećnici županijske uprave prezentaciju svojih usluga te predstavila moguće vidove suradnje sa institucijama u poljoprivredi s područja Brodsko-posavske županije kao i OPG-ovima.

Autor: bportal | Datum objave: 05.03.2017
Bavarska tvrtka OPG-ovima nudi suradnju u poljoprivredi


 Tim povodom na sastanku nazočili su i pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, Ivana Solić, pročelnica u županijskoj službi Hrvatske poljoprivredne agencije, Antun Vrakić predsjedik HPK kao i predstavnici nekih OPG-ova.

Ova tvrtka sa sjedištem u Bavarskoj nedavno se predstavila hrvatskom tržištu i u procesu je pronalaska partnera, za sebe kaže da je jedna od vodećih tvrtki u „freerange” poljoprivredi i ekološkoj odnosno bio proizvnodnji. Uz pronalazak partnera rade i na klasterizaciji hrvatskog tržišta kako bi moglo surađivati s Bavarskim.

Govoreći o preradi mesa, predstavnici tvrtke „Konradhoff” istaknuli su kako tjedno imaju potražnju za čak 20 tona mesa crne slavonske svinje, dok zbog sadašnjih prilika u hrvatskoj poljoprivredi tjedno isporuče jedva tonu. Drugi oblik suradnje vide kroz uzgoj bio-soje i ostalih kultura u ekološkoj proizvodnji koja je trenutno neisplativa hrvatskim poljoprivrednicima zbog gotovo iste cijene konačnog proizvoda sa proizvodima koji nisu ekološki proizvedeni. Antun Vrakić dodao j kako se u Hrvatskoj velika većina konvencionalno uzgojenih ratarskih kultura može smatrati ekološkim zbog nezagađenosti poljoprivrednih površina pesticidima, herbicidima i ostalim kemikalijama.

Zadnje vijesti

Olimpik počeo pripreme za novu kajakašku sezonu

U Slavonskom Brodu prvi multidisciplinarni tim za osteoporozu u Hrvatskoj

VIDEO Komarci i dalje maltretiraju građane

SPORT

Veliki favoriti za osvajanje naslova prvaka Hrvatske

Olimpik počeo pripreme za novu kajakašku sezonu

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda