Bavarci su iznimno zainteresirani za Slavoniju i slavonske turističke znamenitosti

Na sajmu turizma u Münchenu u Njemačkoj od 20. – 24. veljače, u sklopu turističkog klastera Slavonija, koji obuhvaća pet slavonskih županija predstavila se i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.03.2019
Bavarci su iznimno zainteresirani za Slavoniju i slavonske turističke znamenitosti
Zanimanje za Slavoniju na sajmu je bilo izvan svih očekivanja. U prosjeku su  dnevno štand klastera Slavonije posjetili oko 300 posjetitelja. Unazad dvije godine o Slavoniji je u Bavarskoj napravljena jako dobra promocija u lokalnim novinama, na lokalnom radiju i na televiziji gdje se bavarske gledatelje upoznavalo sa Slavonijom. Pod turističkim pojmom Slavonije smatra se i Baranja. 

Posjetitelji su tako čitali u TZ (Tageszeitung – dnevne novine koje pripadaju medija grupi Münchner Merkur) članak koji je izašao vikend prije sajma, 9. i 10. veljače. U članku se navodi kako je Slavonija na pravom turističkom putu; slušali su bavarski lokalni radio koji poziva zainteresirane na bicikliranje po Slavoniji zajedno s bavarskim radijom; gledali 50 minutni dokumentarni film „Der alte Mann und der Storch“ o Stjepanu Vokiću iz Brodskog Varoša; gledali priloge o Slavoniji u okviru raznih televizijskih emisija; pratili na internetu Forum Kroatien na kojem je pregled komentara, televizijskih emisija, članaka o Hrvatskoj, između ostalog i o Slavoniji; čitali priloge o Slavoniji u ADAC – mjesečnom časopisu o vozilima i putovanjima.

Na sajmu je  na štandu Hrvatske posebno promovirana  Slavonija. Neki su posjetitelji lokalnih minhenskih dnevnih novina, bili u Pressehaus gdje se prezentirala Slavonija i grad Zagreb, pa su specijalno došli na sajam da se na štandu Slavonije dodatno informiraju. 

Informator na štandu klastera Slavonija je bila gđa Ljiljana Rokoš koja je rođena Brođanka i koja voli Slavoniju te je i sama ljubiteljica biciklizma te kad god stigne otkriva kutke Slavonije, najradije biciklom. Posjetitelji su na štand Slavonije došli ciljano, s konkretnim upitima, točno znaju koje prospekte žele uzeti i planiraju posjetiti Slavoniju jer je autentična. Zanima ih što bi sve trebali vidjeti u Slavoniji. Zanimaju ih kampovi, biciklizam, planinarenje, hodanje, smještajni kapaciteti, gastronomija i vinske regije i turističke znamenitosti...

 
 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja