Bavarci su iznimno zainteresirani za Slavoniju i slavonske turističke znamenitosti

Na sajmu turizma u Münchenu u Njemačkoj od 20. – 24. veljače, u sklopu turističkog klastera Slavonija, koji obuhvaća pet slavonskih županija predstavila se i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.03.2019
Bavarci su iznimno zainteresirani za Slavoniju i slavonske turističke znamenitosti


Zanimanje za Slavoniju na sajmu je bilo izvan svih očekivanja. U prosjeku su  dnevno štand klastera Slavonije posjetili oko 300 posjetitelja. Unazad dvije godine o Slavoniji je u Bavarskoj napravljena jako dobra promocija u lokalnim novinama, na lokalnom radiju i na televiziji gdje se bavarske gledatelje upoznavalo sa Slavonijom. Pod turističkim pojmom Slavonije smatra se i Baranja. 

Posjetitelji su tako čitali u TZ (Tageszeitung – dnevne novine koje pripadaju medija grupi Münchner Merkur) članak koji je izašao vikend prije sajma, 9. i 10. veljače. U članku se navodi kako je Slavonija na pravom turističkom putu; slušali su bavarski lokalni radio koji poziva zainteresirane na bicikliranje po Slavoniji zajedno s bavarskim radijom; gledali 50 minutni dokumentarni film „Der alte Mann und der Storch“ o Stjepanu Vokiću iz Brodskog Varoša; gledali priloge o Slavoniji u okviru raznih televizijskih emisija; pratili na internetu Forum Kroatien na kojem je pregled komentara, televizijskih emisija, članaka o Hrvatskoj, između ostalog i o Slavoniji; čitali priloge o Slavoniji u ADAC – mjesečnom časopisu o vozilima i putovanjima.

Na sajmu je  na štandu Hrvatske posebno promovirana  Slavonija. Neki su posjetitelji lokalnih minhenskih dnevnih novina, bili u Pressehaus gdje se prezentirala Slavonija i grad Zagreb, pa su specijalno došli na sajam da se na štandu Slavonije dodatno informiraju. 

Informator na štandu klastera Slavonija je bila gđa Ljiljana Rokoš koja je rođena Brođanka i koja voli Slavoniju te je i sama ljubiteljica biciklizma te kad god stigne otkriva kutke Slavonije, najradije biciklom. Posjetitelji su na štand Slavonije došli ciljano, s konkretnim upitima, točno znaju koje prospekte žele uzeti i planiraju posjetiti Slavoniju jer je autentična. Zanima ih što bi sve trebali vidjeti u Slavoniji. Zanimaju ih kampovi, biciklizam, planinarenje, hodanje, smještajni kapaciteti, gastronomija i vinske regije i turističke znamenitosti...

 
 

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti