Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Spomendan je svetog Ivana Pavla II, rimskoga pape, 264. nasljednika apostola Petra, koji je Katoličku crkvu vodio od 1978. do smrti 2005. Blaženim je proglašen 2011., a tri godine kasnije i svetim. Svečano je proslavljen u Bartolovcima, u župi Slobodnica, u crkvi koja je jedina u Đakovačko osječkoj nadbiskupiji posvećena upravo svetom Papi. Ondje je svečano euharistijsko slavlje predvodio vlč. Miro Tomas, duhovnik Pokreta Božjeg Milosrđa.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 22.10.2020
Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II


Petar naših dana, Papa Veliki, duhovni autoritet cijeloga svijeta, prvi papa netalijan, misionar Božjeg Milosrđa, prijatelj mladih – to su samo neke od posebnosti svetog Ivana Pavla II, rođ. Karol Wojtyla, koji je ostavio neizbrisiv trag u suvremenoj povijesti čovječanstva.  

U 26 godina svoga pontifikata, posjetio je 130 država. Proputovao je milijun i 200 tisuća kilometara. Obišao je zemaljsku kuglu  30 puta. Posebno se zalagao za mir, za jedinstvo kršćana, međureligijski dijalog i za poštivanje ljudskog života, djela Božjeg stvaranja, od prvog trenutka začeća do prirodne smrti. Jubilarne je 2000. proglasio svetkovinu Božjeg Milosrđa, u prvu nedjelju poslije Uskrsa.

"Božje je milosrđe neizrecivo i neisrcpivo. I po njemu smo svi pozvani biti misionari milosrdne ljubavi jednih prema drugima u djelima praštanja, dobrote i širenja Radosne Vijesti Evanđelja, po primjeru pape Ivana Pavla II", naglasio je vlč. Miro Tomas u prigodnoj homiliji. 
 
 
foto: Ivica Vlašić
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja