Baka Ruža proslavila 100. rođendan

Baka Ruža Perković proslavila 100. rođendan. Veliko slavlje u Domu za starije i nemoćne

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 26.05.2019
 Doživjeti stotu nije mala stvar. Znaju to dobro članovi obitelji Perković. Proslavili su naime danas stoti rođendan svoje majke, bake i prabake Ruže. Veliko slavlje priredili su joj danas u Domu za starije i nemoćne osobe.

Slavlje kakvo se rijetko viđa u brodskom Domu za starije. Jer stoti rođendan ne događa se svaki dan. Upravo toliko navršila je 22. svibnja Ruža Perković. 

Skromna kakva je slavljenica Ruža nije željela veliku proslavu. No razlog nisu željeli propustiti u Domu za starije i nemoćne čija je stanarka sada već tri godine. 

Razloga za slavlje bilo je na stotine. Ruža je naime majka sedmero djece, iza nje je i trinaestero unučadi i dvanaestero praunučadi. 

Ružin suprug Marko preminuo je 2015. godine u 104. godini života. Iz Dalmatinske zagore zajedno su u Slavonski Brod došli 1942. godine za vrijeme Drugog svjetskog rata, a zajedništvo u obitelji oduvijek je bilo na prvom mjestu. Na tome su slavljenici danas čestitao u ime Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru.

Prvih 100 Ruža je tako uz slavljeničke torte dočekala u zajedništvu obitelji no i prijatelja iz doma, a za rođendan od benda Doma za starije i nemoćne slavljenica je dobila i prigodnu pjesmu.

Suza je bilo, ali samo onih radosnih. Jer slavlje, obitelj na okupu i veselje najljepši je dar koji jedna stogodišnja može poželjeti za svoj rođendan. 

Zadnje vijesti

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

Biskup Ćurić: 'Bez Duha Svetoga, Bog je daleko; samo s Duhom, Krist je živ i djelotvoran među nama!

Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić