"Bablje ljeto" da, ali jutrima i (prvi) mraz je moguć!

Ako je vjerovati najnovijim prognozama, već sutra, ili dan kasnije, stiže, prognostičari kažu, osjetna promjena vremena.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.09.2019
"Bablje ljeto" da, ali jutrima i (prvi) mraz je moguć!


 Tzv."bablje ljeto" će potrajati još neko vrijeme, ali jesen nam je, neupitno, sve bliže, toplija odjeća i obuća iz dana u dan bit će sve poželjnija.

Primjerice, HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi otkriva detalje nadolazeće promjene vremena.

Tako će, primjerice, u još iznadprosječno topli utorak ponegdje biti kiše, prema kraju dana i jačih pljuskova, moguće i nevremena, osobito u kopnenom području, od srijede će biti i osjetno hladnije, iako ipak sunčanije. Uz slabljenje vjetra pri tlu će se povećavati vjerojatnost slabog mraza(!!), kao predpriprema za drugi, hladniji, dio ovoga tjedna. Pa, na pr., utorak će u tzv. istočnoj Hrvatskoj prema kraju dana, osobito u noći, porasti vjerojatnost za mjestimičnu kišu pa i izraženije pljuskove praćene grmljavinom, ali zadržat će se razmjerno toplo uz najvišu temperaturu i do 29 stupnjeva. I u središnjoj Hrvatskoj veći dio dana razmjerno toplo te barem djelomice sunčano, ujutro lokalno i uz maglu. Poslijepodne će uz jači razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova, navečer i u noći kiša će biti češća, mjestimice i obilnija, praćena grmljavinom. Srijeda: u unutrašnjosti znatno svježije, sa sjevera će se razvedravati ali tijekom jutra i prijepodneva može biti obilnijih pljuskova. Od petka ponovno posvuda suho i većinom sunčano, s vikendom će vjetar oslabjeti, dnevna će temperatura zraka porasti.

Zadnje vijesti

Jesenska polusezona NK Sloga donijela samo četiri boda

Njemačke doge - velike, puno jedu, teško ih dresirati, ali vrlo lako voljeti

Održan Božićni susret Udruge roditelja poginulih branitelja

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno