Atraktivno predavanje psihologinje Dragane Markanović

Psihologinja Markanović ispunila je očekivanja brojne publike željne novih psiholoških spoznaja. Na atraktivan način, potpomognut svrsishodnom PowePoint prezentacijom, iznijela je najnovije rezultate iz teorije i prakse učenja.

Autor: Veljko Lukić | Datum objave: 18.02.2013


Predavanjem Dragane Markanović, prof.psih., HUBIKOT - Hrvatsko udruženje za bihevioralno-kognitivne terapije pod nazivom "Počinjem učiti...od sutra!" - kako pomoći učenicima i studentima da efikasnije uče, održanim u prepunoj Dvorani pri Zavodu za javno zdravstvo - BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE, Služba za javno zdravstvo, zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, u Ulici Augusta Cesarca – započeo je 6. tjedan psihologije koji će trajati od 18. veljače do 24. veljače.

Inače, Tjedan psihologije u Hrvatskoj tradicionalno organizira Hrvatsko psihološko društvo u suradnji s lokalnim društvima i Hrvatskom psih.komorom s ciljem upoznavanja javnosti s različitim mogućnostima pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja sugrađana i šire zajednice.

U Slavonskom Brodu organizator predavanja bilo je Društvo psihologa Brodsko-posavske županije na čijem je čelu Marija Matičević Ivanković, mag.psych.

Psihologinja Markanović ispunila je očekivanja brojne publike željne novih psiholoških spoznaja, a koju su činili učenici, studenti i kolege psiholozi. Na atraktivan način, potpomognut svrsishodnom PowePoint prezentacijom, iznijela je najnovije rezultate iz teorije i prakse učenja koje obuhvaća usvajanje navika, informacija, znanja, vještina i sposobnosti. Zašto baš ova tema, upitao je organizator predavanja u pozivu za predavanje. Obrazlažući motive za angažman psihologinje Markanović istaknuli su:

Danas se sve više djece i mladih, kao i njihovih roditelja žali na probleme i poteškoće u učenju. Razlozi zbog kojih smo često manje uspješni u učenju su mnogobrojni i složeni: počevši od motivacije i odgađanja obveza, preko niskog samopouzdanja i neadekvatnih strategija učenja, do ispitne anksioznosti i loših tehnika upravljanja vremenom.

Svojim pristupom publici, metodom iznošenja materije, psihologinja Markanović u svojoj je namjeri uspjela – pomoći u prevladavanju poteškoća u učenju, doprinjela je popularizaciji psihologije svodeći ponekad njenu tešku stranu u popularne oblike.

 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

37 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja