Arteco Pavletić počeo s provedbom svog trećeg EU projekta

Arteco Pavletić počeo je s provedbom svog trećeg projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“ u vrijednosti od gotovo pola milijuna kuna. Kroz ovaj projekt zaposlena je peta osoba u organizaciji te smo doprinijeli kroz ovaj projekt zapošljavanju još dvije osobe u partnerskim organizacijama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.05.2022
Arteco Pavletić počeo s provedbom svog trećeg EU projekta


 Uvodno je održana uvodna konferencija i partnerski sastanak na projektu „Jačanje kapaciteta za osnaživanje lokalne zajednice“ sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100% kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Vrijednost projekta je 466.910,00 kuna. Nositelj projekta je Arteco Pavletić iz Općine Oriovac dok su partneri na projektu Connect IT iz Slavonskog Broda, Udruga mladih Feniks iz Oroslavja i Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Razdoblje provedbe projekta je 19.04.2022.-18.04.2023. godine.

Cilj projekta je osnažiti kapacitete prijavitelja i partnera za provedbu aktivnosti u lokalnoj zajednici usmjerenih na rješavanje problema ciljanih skupina s kojima rade te pripremljenost na kvalitetan nastavak rada organizacija i rad s volonterima u kriznim situacijama.

Kroz projekt će zaposlenici i zakonski zastupnici nositelja i partnera biti educirani o menadžmentu volontera, pravnom i financijskom aspektu poslovanja udruga, mogućnostima financiranja udruga, financijskoj pismenosti kroz edukacije iz knjigovodstva te radu na računalu.

Kroz projekt će se izraditi 8 online materijala prilagođenih gluhim i nagluhim osobama iz područja informatičke pismenosti te mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje kriznim situacijama na području Krapinsko-zagorske županije i Brodskoposavske županije.

Partner na projektu, udruga Connect IT će kreirati mentorski program za prilagodbu prijavitelja i drugih partnera kao poslodavaca za online poslovanje i organiziranje rada na daljinu koji će biti implementiran kod prijavitelja i partnera uz mentorsku podrška u tom procesu.

Na uvodnoj konferenciji su prisustvovali načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić i predsjednik općinskog vijeća Matija Jošić koji su iskazali podršku ovom projektu te važnosti osnaživanja udruga i njihovom značaju za lokalnu zajednicu.

 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara