Antun Novaković u A finalu Europskog prvenstva!

Jučer je započelo Europsko prvenstvo za seniore u kajaku, a koje se održava u glavnom gradu Srbije Beogradu na jezeru Ada Ciganlija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.06.2018


Antun Novaković naš najbolji kajakaš je nastupao u dvije discipline i to kajak jednosjed na 1000m te na dvostruko kraćoj dionici, na 500m.

Nakon što je dosta dobro odradio svoje kvalifikacijske utrke u obje discipline te ostvario plasmane u polufinala, uslijedila je borba za finalne utrke.

Na 1000m Antun osvaja 5. mjesto i ostvaruje plasman u B finale. Zasigurno to nije zadovoljilo Antunove apetite no koliko je konkurencija bila jaka govori činjenica da u A finale nije ušao ni legendarni Danac Rene Poulsen koji je slovio kao jedan od najozbiljnijih kandidata za jednu od medalja. Zanimljivo da je u samom finishu utrke naš Antun pobjedio Danca!

Nakon 1000m Antun je majstorski odradio polufinale na 500m te se je sa 2. mjestom plasirao u A finale Europskog prvenstva! Ispred njega je za dlaku bio Bugarin Miroslav Kirchev.

Velike čestitke Antunu na izveslanim utrkama.

Inače Antuna su bodrili sa tribina njegovi klupski kolege, koji su danas cijeli dan proveli u Beogradu prateći Antunove utrke uživo, ali i ostale najpoznatije europske kajakaše. Ovo će im zasigurno biti jedno veliko iskustvo.

Sve objave i rezultate možete pratiti na stranicama kajak kanu kluba Olimpik dok službene rezultate možete posjetiti na stranicama organizatora "ECA Belgrade 2018."

Zadnje vijesti

124 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, 2 osobe preminule

Preminuo ravnatelj slavonskobrodske Gimnazije Zlatko Markovinović

Poznatoj hrvatskoj obitelji Toljanić nagrada za europsku veliku obitelj 2020. godine

FOTO GALERIJA

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

'Big Bike Racing' okrunio sjajnu sezonu domaćinstvom završne svečanosti sezone u disciplini Oldtimer moto utrke