Antun Novaković u A finalu Europskog prvenstva!

Jučer je započelo Europsko prvenstvo za seniore u kajaku, a koje se održava u glavnom gradu Srbije Beogradu na jezeru Ada Ciganlija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.06.2018


Antun Novaković naš najbolji kajakaš je nastupao u dvije discipline i to kajak jednosjed na 1000m te na dvostruko kraćoj dionici, na 500m.

Nakon što je dosta dobro odradio svoje kvalifikacijske utrke u obje discipline te ostvario plasmane u polufinala, uslijedila je borba za finalne utrke.

Na 1000m Antun osvaja 5. mjesto i ostvaruje plasman u B finale. Zasigurno to nije zadovoljilo Antunove apetite no koliko je konkurencija bila jaka govori činjenica da u A finale nije ušao ni legendarni Danac Rene Poulsen koji je slovio kao jedan od najozbiljnijih kandidata za jednu od medalja. Zanimljivo da je u samom finishu utrke naš Antun pobjedio Danca!

Nakon 1000m Antun je majstorski odradio polufinale na 500m te se je sa 2. mjestom plasirao u A finale Europskog prvenstva! Ispred njega je za dlaku bio Bugarin Miroslav Kirchev.

Velike čestitke Antunu na izveslanim utrkama.

Inače Antuna su bodrili sa tribina njegovi klupski kolege, koji su danas cijeli dan proveli u Beogradu prateći Antunove utrke uživo, ali i ostale najpoznatije europske kajakaše. Ovo će im zasigurno biti jedno veliko iskustvo.

Sve objave i rezultate možete pratiti na stranicama kajak kanu kluba Olimpik dok službene rezultate možete posjetiti na stranicama organizatora "ECA Belgrade 2018."

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza