Antun Novaković potvrdio status u reprezentaciji, veliki napredak pokazali juniori

Na jučerašnjem kontrolnom mjerenju koje se održalo u Zagrebu na jezeru Jarun naš najbolji kajakaš Antun Novaković je osvojio dva 1. mjesta i potvrdio dobru formu te ispunio vremensku normu na obje staze na koje je nastupio (1000 i 500m). Na taj način samo je potvrdio svoj status u reprezentaciji Hrvatske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.04.2018
 Iznenađenje su pripremili naši mladi kajakaši David Aračić i Denis Folvarek koji su u usporedbi sa kontrolnim mjerenjem iz travnja 2017. prikazali drastičan napredak! Na 1000m Denis osvaja iznenađujuće 1. mjesto, a David 3. mjesto sa samo 2 sekunde zaostatka za klupskim kolegom i pobjednikom. Zanimljivo da je napredak spomenutih kajakaša na 1000m veći za čak 20 sekundi ako uspoređujemo travanj 2017. i 2018. Na dvostruko kraćoj dionici David osvaja 2., a Denis 3. mjesto. Denis je nastupio i u sprintu na 200m gdje osvaja 1. mjesto.

Sestre Leona i Nataly Pavlešin ponovo potvrđuju da su trenutno dvije najbolje juniorke u državi. Osvajaju 1. i 2. mjesto na 1000m te na 500m, a uspješnija je bila mlađa sestra Leona koja je nastupala iako je dan ranije bila pod temperaturom i prehladom. S obzirom na spomenute poteškoće i relativnu iscrpljenost vjerujemo da je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Zanimljivo da su obje na dionici od 1000m ostvarile napredak za približno 30 sekundi u usporedbi sa travnjom iz 2017. godine. Sestre su nastupile i u kajaku dvosjedu gdje bez konkurencije osvajaju 1. mjesto.

Na kraju programa su bile utrke na 5km gdje Denis Folvarek senzacionalno ostvaruje A normu i zauzima 2. mjesto ispred klupskog kolege Davida Aračića koji je bio 3.

U utrci žena ovaj puta pobjeđuje starija sestra Nataly, a 2. mjesto za samo desetinku sekunde iza ciljem prolazi Leona Pavlešin.

U utrci seniora nastupio je i naš Marin Lipovac te osvojio 3. mjesto.

Ekipu je vodio trener Miroslav Lipovac dok je u ispomoći bila i naša seniorka Dunja Lipovac.

Imajući u vidu da sportaši nisu ni približno u formi u kakvoj ih tek očekujemo narednih tjedana možemo biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima tim više što su na spomenuto natjecanje putovali "iz treninga" bez posebnog osvježavanja.

Nakon analize rezultata trener i direktor reprezentacije će objaviti popis reprezentacije Hrvatske za predstojeća natjecanja.

Čestitamo svima na dobrim rezultatima!

 

Zadnje vijesti

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

STK "Sibinj" stabilni član Druge lige

Započeo novi veliki projekt HCK koji je namijenjen novonezaposlenim osobama

VIJESTI

VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA BRODSKOJ BOLNICI

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline