Antun Novaković očekuje početak nove sezone

Antun Novaković trenutno je prvo ime Kajak – kanu kluba Olimpik.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.04.2020


 Višestruki je prvak Hrvatske u kajaku jednosjedu na 500 i 1.000 metara što je njegova disciplina. U njoj dominira od kako se pojavio na natjecanjima od mlađih uzrasnih kategorija pa do seniora. Prošle 2019. godine nastupio je na Svjetskom prvenstvu u mađarskom Szegedu te je na 500 metara osvojio 11. mjesto. Na Europskom prvenstvu do 23 godine u češkim Račicama bio je četvrti na 500 te sedmi na 1.000 metara. Bio je i u bjeloruskom Minsku u kojem su održane Europske igre te se na tom također jakom natjecanju na 1.000 metara plasirao u B finale.

U ovoj godini Novaković je u siječnju dva tjedna proveo na pripremama u talijanskom Sabandiju, dok je u veljači također dva tjedna bio u Turskoj u kojoj je odradio bazični dio priprema. Prije prekida svih aktivnosti bio je u Metkoviću u kojem su održane pripreme reprezentacije Hrvatske u kojoj su uz Antuna Novakovića iz Olimpika i ostali članovi kluba, a to su: Marko Lipovac, Leona Pavlešin, Antonela Orkić i Luka Lipovac. Uza sve to Novaković je trenirao na Jarunu s obzirom da studira u Zagrebu te su mu bili omogućeni treninzi. Sada od kako se zbog epidemije nalazi u rodnom gradu odrađuje samostalne treninge.

Tako je ova epidemija silom prilika Novakovića vratila kući te osim kajakaških treninga ima vremena i za druge stvari.

Kajakaška sezona koja je trebala početi u travnju će se održati u nešto kasnijem terminu, ali najvažnije da će je biti. U ovoj sezoni otkazani su svi Svjetski kupovi i sve Međunarodne regate kao i kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, natjecanja će ipak biti.

Prema tome dva glavna natjecanja u ovoj godini za Antuna Novakovića bit će prvo Svjetsko prvenstvo u mađarskom Szegedu krajem kolovoza, a odmah potom u rujnu i Europsko prvenstvo u Rumunjskoj. Dugogodišnji cilj mu je nastup na Olimpijskim igrama koje su s ove prebačene za sljedeću godinu. Isto tako i kvalifikacije za to natjecanje koje će se također održati u 2021. godini i na kojima Novaković mora pokazati sav svoj veliki potencijal i kvalitetu koju posjeduje.

Zadnje vijesti

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

U Slobodnici zadovoljni s polusezonom u Prvoj ŽNL – zapad

VIJESTI

U 24 sata "samo" 36 novooboljela od Covida-19 ali ukupno stanje nije bitno bolje

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

FOTO GALERIJA

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara