Antun Alar već sa 16 godina igrao za prvu ekipu BSK-a

Antun Alar svoju nogometnu karijeru najviše je posvetio BSK-u odnosno Marsoniji s obzirom da je najviše sezona proveo u tom klubu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.05.2020
 Počeo je u rodnom Sibinju sa 14 godina u Mladosti iz koje se već s 15 godina otisnuo u juniore BSK-a koje je vodio legendarni trener Mato Utvić. Vrlo brzo već sa 16 godina igra za prvu ekipu BSK-a s kojim je nastupao u svim kvalifikacijama za ondašnju Drugu saveznu ligu. Nakon Domovinskog rata ostaje u sada Marsoniji do 1995. godine kada odlazi u Slavoniju iz Požege u kojoj je bio 5 sezona. Slijedi povratak u Marsoniju s kojom je prošao sve lige od Treće, pa kroz Drugu do Prve lige. Gledajući koliko je bio u slavonskonbrodskom klubu s pravo se naziva jednom od legendi kluba.

Nakon Marsonije lijepu epizodu u svojoj nogometnoj karijeri imao je u BiH Premijerligašu Širokom Brijegu kojeg je tada vodio Brođanin Miroslav Buljan. Slijedi povratak kući u slavonskobrodske klubove Amater i Željezničar, pa odlazak u novogradišku Slogu i nakon toga u Svačić iz Starog Slatinika i Slavonac iz Bukovlja. Karijeru je završio tamo gdje je i počeo u svojoj Mladost iz Sibinja kada je imao 49. godina.

Antun Alar premda nizak i sitan građom bio je miljenik navijača, ali i trenera s obzirom da je kod svih igrao. Bio je vrlo borben i zahvalan igrač koji je rijetko kada zakazao. Nije postizao puno golova, ali kada ih je i davao oni su bili vrlo lijepi i atraktivni.

Alar je ostao u nogometu te je u matičnoj Mladosti počeo svoju trenersku karijeru radeći prvo u seniorskoj ekipi, dok u posljednje 4. godine vodi starije pionire. 

Uz vođenje starijih pionira Antun Alar jako je aktivan i među nogometnim veteranima Općine Sibinj u kojima je zadužen za dogovaranje utakmica. Tako su prošle godine veterani Općine Sibinj između ostalih utakmica bili u Munchenu kod veterana Bayerna te u Livnu kod Troglava. Pamti se i utakmica s veteranima zagrebačkog Dinama koji su krajem listopada prošle godine gostovali u Sibinju, dok planova ima još samo kada dođe vrijeme za nogomet.

Alar je uz veliki igrao i mali nogomet za Rio pak u Ligi malog nogometa Slavonski Brod te u ekipi HVIDR-e. Sada nakon bogate igračke karijere uživa u radu s djecom u svom rodnom Sibinju.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja