Antonio Arbanas dvostruki pobjednik

Za članove Ultramaraton kluba Mazator nema mirovanja. Oni nastavljaju sa svojim aktivnostima pa su tako ovo ljeto pokrenuli trail ligu koja se jednom tjedno trči u Šumi Striborovoj. Do sada su odrađena 2. kola lige od ukupnih 12 koliko će ih biti do rujna kada je planira održavanje Mazator traila koji će se održati u šumi oko jezera Petnja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.07.2020


 Na 1. kolu Šuma Striborova traila bio je 21 sudionik, dok ih je na 2. kolu bilo za 10 više, dakle 31. Staza je bila duga 10 km te je imala 360 metara uspona. Kada su u ovim mjesecima ljetne vrućine i sparine, onda je šuma idealna za trčanje s obzirom da ima hlada i puno je svježije nego kada se trči po asfaltu ili nekom drugom terenu. Nakon svaka 3 kola organizator mijenjaju stazu koja će i dalje zadržati istu dionicu. U muškoj konkurenciji na prva 2. kola nije se pojavio Dejan Radanac, trostruki prvak Hrvatske na cesti što ne znači da neće do kraja ove lige koja završava u rujnu.

Pobjednik u muškoj konkurenciji na prva 2 kola bio je Antonio Arabanas, član Mazatora koji je na 1. kolu dionicu od 10. km prešao za 56. minuta, dok je na 2. kolu popravio vrijeme za 5 minuta. Posao mu je malo olakšao Dejan Radanac koji nije nastupio na prve dvije utrke.

U muškoj konkurenciji na 1. kolu drugi je bio Vedran Dulj, a treći Goran Vučković koji je na 2. kolu popravio svoj plasman te je u cilj ušao kao drugoplasirani s 3 minute iza Arabanasa.

Iza Vučkovića na 3. mjestu smjestio se Robert Ruhek koji nije nastupio na 1. kolu, dok je sada imao vrijeme od 56,20 što je dvije minute iza drugoplasiranog, a 5 iza pobjednika Arbanasa.

U ženskoj konkurenciji na 1. kolu pobijedila je Kristina Princip ispred Ankice Pavlović i Martine Šipoš Vučković. Na 2. kolu poredak je bio drugačiji pa je tako prva u cilj ušla Ivana Grško Šimić s vremenom 1, 10, 30, dok su iza nje bile Marina Nenadović na drugom i Jelena Šakić na 3. mjestu.

Među sudionicima Šuma Striborova traila najstariji bio je Goran Ćuk, dok je najmlađi Marino Kavka.

Prema tome cijelo ljeto održavat će se Šuma Striborova trail i to još 10. kola sve do 19. rujna. Ova liga je na neki način i priprema za Mazator trail koji će se tog 19. rujna održati u šumi oko jezera Petnja. Ono što će se dogoditi prije toga je Slavonska trka koja je na programu 22. kolovoza i koja se trči po noći u ulicama u središtu grada.

Zadnje vijesti

Matini kripoštoli otvorili šokačku sobu u Donjoj Bebrini

Rekordnih 78 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Udruga veterana 3. GBR u novoj humanitarnoj akciji

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija projekta "KUL centar"

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“