Američki studenti u Slavonskom Brodu

U sklopu međunarodne razmjene studenata na trotjednoj edukaciji u županijskom Zavodu za javno zdravstvo boravi američka studentica sa Sveučilišta u Georgiji.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 07.02.2013
Veliki broj studenata iz Hrvatske sve češće u sklopu međunarodnih programa razmjene odlazi u inozemstvo. Tu im se pružaju brojne mogućnosti od upoznavanja sa novim kulturama i narodima, usavršavanje jezika, ali i stjecanje novih znanja i vještina. No, malo je poznato kako po nova znanja u Hrvatsku dolaze studenti iz europskih i američkih sveučilišta. Tako će tri tjedna u na stručnom usavršavanju u županijskom Zavodu za javno zdravstvo boraviti i Katie Savage, studentica sa američkog sveučilišta u Georgiji.

Hrvatska se deklarirala kao zemlja znanja, a upravo po nove spoznaje i nova znanja u Slavonski Brod dolaze studenti iz daleke Amerike. Radi se o nastavku projekta tijekom kojega su američki studenti u svibnju prošle godine posjetili Slavonski Brod i Zavod za javno zdravstvo. Dojmovi i više nego pozitivni.

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo nadaju se dugotrajnijoj suradnji i međunarodnoj razmjeni studenta koji u Hrvatskoj i Slavonskom Brodu o javnom zdravstvu imaju itekako što za naučiti. Posebno zanimljivo je dio je priča oko endemske nefopatije koja još uvijek izaziva zanimanje međunarodne znanstvene zajednice.

Dobrodošlicu gošći došli su poželjeti i sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta i škole narodnog zdravlja Andrija Štampar. Američka studentica tijekom tjedan i pol boravka u Slavonskom Brodu detaljno se upoznala sa  organizaciji rada Zavoda, ali i  specifičnim zdravstvenim problemima u Brodsko posavskoj županiji.

Svi daljnji posjeti bit će organizirani kroz programe terenske nastave, a dio je to trajne usmjerenosti obrazovnih medicinskih ustanova i instituta  na interdisciplinarnu domaću i međunarodnu akademsku suradnju kao i na suradnju s lokalnim zajednicama u Hrvatskoj.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji