Amela Zukanović: 'policijska akademija ostavila je iznimno pozitivan utjecaj na mene...'

Policijska akademija u rujnu ponovno pokreće program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole. Jedna od polaznica je i Amela Zukanović, koja nam je rekla što joj znači ovo obrazovanje...

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2021
Amela Zukanović:  'policijska akademija ostavila je iznimno pozitivan utjecaj na mene...'


„Upisala sam Policijsku Akademiju zato što mi policija predstavlja pojam reda, rada i discipline, a u što sam se i uvjerila tijekom boravka u Zagrebu. Za voditelje obrazovnih skupina mogu reći samo riječi hvale, iz razloga što su tijekom cijelog našeg obrazovnog procesa bili iznimno susretljivi, komunikativni, a uz određenu dozu autoriteta, ukazali su nam na pravilne obrasce ponašanja i poštivanja. Nastavni predmeti su zanimljivi. Osobno sam se pronašla u različitim područjima u kojima bih se htjela usavršavati i napredovati. Posebno je važno jačati fizičku spremnost, što nam je u policiji omogućeno, a inače sam se kroz cijeli svoj život bavila sportom, te su mi zanimljivi svi segmenti sporta. Akademija je ostavila iznimno pozitivan utjecaj na mene i drago mi je da sve stečene navike i pristup radu mogu prenijeti na svoj svakodnevni život. Ponosna sam što sam dio ove plave obitelji, i budućim kolegama želim poručiti da uz dovoljno volje, motivacije i organizacije mogu uspjeti“ - priča Puljanka sa slavonskobrodskom adresom Amela Zukanović (28), jedna od polaznica Policijske akademije, koja od rujna ponovno pokreće program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole.  


Zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, mogu se prijaviti na natječaj do 20. kolovoza 2021. Uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine, u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije godine. 

Razlog za uvođenje dvogodišnjeg programa leži u činjenici da dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca. Također, dulji program omogućiti će kvalitetniji razvoj njihovih stavova, te podizanje privrženosti policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava. Tijekom školovanja polaznici imaju osiguran smještaj, prehranu, mjesečnu novčanu naknadu, te mogućnost jačanja timskog rada i fizičke spremnosti.

 
 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice