Ambiciozni student sa 22 godine režirao tour video za Fedde Le Granda

Mladi Brođanin Matej Matijević prošlo ljeto ekskluzivno je radio i snimao gotovo cijelu ljetnu turneju, najvažnije nastupe, za legendarnog DJ-a, nizozemca Fedde Le Granda čiji su hitovi jedni od najpoznatijih u povijesti elektronske glazbe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.07.2018


 "Prošlog ljeta sam imao nepune 22 godine što je za nekoga sa naših prostora najveći uspjeh ikada u video produkciji da snima takvoj svjetskoj zvijezdi videe i nitko drugi nije do tog levela došao s čime se ponosim i nadam se da ću uskoro raditi za mnoge svjetske zvijezde jer mi je ovo najveća odskočna daska", kaže Matej, student ekonomije na VERN'-u, a još od srednje škole bavi se video produkcijom.

Prve video spotove snimao je već sa 16 godina reperima poput General Woo-a, Ludina, Jope, te kasnije ostvario suradnje sa reperom Stokom kojem je također snimao i njegovo osobno iskustvo vezano za 18 godina drogiranja pretačeno u pjesmu i spot "Stara škola kreka".

Sa Fedde Le Grandom ostvario je prvu suradnju u ljeto 2016. godine kada je nastupao u jednom od najboljih klubova na svijetu, dubrovačkom Revelinu. Matej je tada radio za klub video produkciju te je režirao, snimio i montirao video koji je po mnogima najljepša turistička razglednica iz Dubrovnika.

"Fedde čim je vidio video ostao je šokiran jer tokom snimanja je to bio samo neki klinac u nizu svih trugih po svijetu koji su mu radili videe i čekali svoju priliku. Objavio ga je sljedećeg dana na svim svojim društvenim mrežama gdje ga prati preko 3 miliona fanova", dodaje Matej te nastavlja:

"Tu je počela moja svjetska priča. Došlo je novo ljeto, 2017., a ja sam dobio ponudu koja izbija iz cipela, ponudu o kakvoj mnogi dečki moje dobi nikada nisu ni sanjali. Sjedio sam u Dubrovniku na jednoj plaži i pio koktel sa prijateljima kada mi je došao mail od njegove generalne menadžerice Susanne sa ponudom za snimanje ljetne turneje za njega. I sad me trnci prođu kada se toga sjetim. U tom trenu skoro mi je suza radosnica krenula, a ja sam u glavi već isti dan razrađivao scenarij za summer tour recap 2017 video."

 Prva službena gaža za njega je bila na Ultri Europe u Splitu 2017., a sutradan su privatnim avionom letili na novi nastup na Maltu. Matej je  kratki preview za društvene mreže složio doslovno u avionu i prije slijetanja na Maltu već su ga gledali Fedde, menadžerica Susanne i cijela ekipa koja je išla te su ostali oduševljeni.

Nadalje su išli u Medulin na Adrian summer festival, na Blacksheep festival u Nou na Zrću, Arenal Sound festival u Castellonu blizu Valencije u Španjolskoj, jedan od najboljih klubova u Budimpešti, Rio, te Auroru u Primoštenu, Top Hill u Budvi i na posljetku je turneja završila tamo gdje je i cijela Matjeva i Feddeova priča počela, u dubrovačkom Revelinu.

"Tokom cijele turneje okusio sam luksuz svjetskog jet seta, kreme elektronske glazbe jer sam svugdje imao tretman kakav ima i sam Fedde. Privatni avioni, najskuplji hoteli, nigdje se ne čeka ništa, što god ti treba rješava ti menadžerica, ja sam smio razmišljati samo o kreativi, sve dobivaš na gotovo, na tebi je samo da radiš najbolje što znaš i možeš", zaključuje Matej.

Zadnje vijesti

Dubravku Galoviću 3 godine zabrane rada u sportu

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

ŠN Legen, Slavonija, Marsonia pobjednici Valentino kupa

VIJESTI

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SIBINJ

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

FOTO GALERIJA

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

FOTO - Više od stotinu trkača trčalo 21,5 kilometar u spomen na Sibinjske žrtve

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu