Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar

U posljednjih nekoliko godina nogometaši Amatera pokušavaju se domoći Prve Županijske nogometne lige, međutim, već 2. godine za redom zapeli su u kvalifikacijama.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.12.2016
Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar


 Nadaju se na Jelasu da će im treći pokušaj sada biti sretan te da će od jeseni 2017. godine ponovno igrati u najkvalitetnijoj ligi u županiji. Za sada su igrači trenera Željka Tadijanovića na dobrom putu budući su osvojili naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar.

Iza nogometaša Amatera je uspješna jesenska polusezona u kojoj su trenutno na 1. mjestu s 3 boda više u odnosu na drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika. Tijekom 13 utakmica igrači trenera Željka Tadijanovića zabilježili su 10 pobjeda, imaju jednu neodlučenu u Tomici te su doživjeli 2 poraza. Oba su bila na gostovanjima i to u 6. kolu u Starom Slatiniku od Svačića s 3:1 te u 12. kolu u Brodskom Stupniku od Slavonca s 3:0 koji je na ljestvici na 3. mjestu sa 4 boda manje od njih.

Na svom su Jelasu igrači trenera Tadijanovića zabilježili svih 7 pobjeda, dok su 3 boda još osvojena u Slavonskom Kobašu, Klakaru i Gornjoj Bebrini. Amater sa 40 golova ima najučinkovitiji napad lige, dok je Bruno Lovreković s 10 golova najbolji klupski strijelac, dok je do njega Matej Jozić 7 puta pogodio protivničku mrežu. Ekipa s Jelasa ima drugu najbolju obranu lige koja je u 13 utakmica primila 12 golova, dok je trener Tadijanović u kadru ima 26 igrača. Svih 13 nastupa imaju: Ivan Jerković, Kruno Ivanković, Viktor Golemović i Tomislav Cindrić. Imali su u Amateru problema s ozljedama ključnih igrača: Čambera, Dragičevića, Kladarića i Šunjerge koji su propustili dobar dio utakmica, dok niti dugogodišnji kapetan Franjo Mrva nije bio stalno na raspolaganju.

U Amateru ima puno i mladih igrača od kojih se posebno ističu 19.-to godišnji Kristijan Katušić i Martin Norac koji su standardni u prvoj postavi. U nastavku sezone Amater ima nešto lakši raspored, dok se tijekom ove zime planiraju i pojačati za dolazak nekoliko igrača.

Na Jelasu su posebno ponosni na odlične pa gotovo drugoligaške uvjete koje imaju, a s dobivanjem rasvjete na pomoćnom i glavnom igralištu sada bi treninge kao i utakmice mogli imati u noćnom terminu. 

Trener Tadijanović s pripremama će krenuti 21. siječnja, a u 1. kolu nastavka prvenstva nogometaše Amatera očekuje susjedski derbi u Mjesnom odboru "Josip Rimac" protiv tamošnje MV Croatije.  

Zadnje vijesti

Premijer Plenković u posjetu Slavonskom Brodu i na 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Počelo blagdansko ukrašavanje grada

U Bukovlju se gradi nova vjeronaučna dvorana i sakristija

VIJESTI

U UTORAK, 21. LISTOPADA

Premijer Plenković u posjetu Slavonskom Brodu i na 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

SPORT

Kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske

Porazi VK Marsonia u Zagrebu i Rijeci

FOTO GALERIJA

42 plesača Top dance na Kupu Hrvatske

Igrači, trener i uprava Marsonije zapalili svijeće u sjećanje na pad Vukovara

Veliki gaf "Ubojstva u Orijent Expressu", pogledajte kako izgledaju planine oko Slavonskog Broda

Na 10. Sajmu poslova Brodsko-posavske županije 56 poslodavaca i institucija

Edukacija o minskoj opasnosti za 100-tinjak okučanskih učenika