Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar

U posljednjih nekoliko godina nogometaši Amatera pokušavaju se domoći Prve Županijske nogometne lige, međutim, već 2. godine za redom zapeli su u kvalifikacijama.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.12.2016
Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar


 Nadaju se na Jelasu da će im treći pokušaj sada biti sretan te da će od jeseni 2017. godine ponovno igrati u najkvalitetnijoj ligi u županiji. Za sada su igrači trenera Željka Tadijanovića na dobrom putu budući su osvojili naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar.

Iza nogometaša Amatera je uspješna jesenska polusezona u kojoj su trenutno na 1. mjestu s 3 boda više u odnosu na drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika. Tijekom 13 utakmica igrači trenera Željka Tadijanovića zabilježili su 10 pobjeda, imaju jednu neodlučenu u Tomici te su doživjeli 2 poraza. Oba su bila na gostovanjima i to u 6. kolu u Starom Slatiniku od Svačića s 3:1 te u 12. kolu u Brodskom Stupniku od Slavonca s 3:0 koji je na ljestvici na 3. mjestu sa 4 boda manje od njih.

Na svom su Jelasu igrači trenera Tadijanovića zabilježili svih 7 pobjeda, dok su 3 boda još osvojena u Slavonskom Kobašu, Klakaru i Gornjoj Bebrini. Amater sa 40 golova ima najučinkovitiji napad lige, dok je Bruno Lovreković s 10 golova najbolji klupski strijelac, dok je do njega Matej Jozić 7 puta pogodio protivničku mrežu. Ekipa s Jelasa ima drugu najbolju obranu lige koja je u 13 utakmica primila 12 golova, dok je trener Tadijanović u kadru ima 26 igrača. Svih 13 nastupa imaju: Ivan Jerković, Kruno Ivanković, Viktor Golemović i Tomislav Cindrić. Imali su u Amateru problema s ozljedama ključnih igrača: Čambera, Dragičevića, Kladarića i Šunjerge koji su propustili dobar dio utakmica, dok niti dugogodišnji kapetan Franjo Mrva nije bio stalno na raspolaganju.

U Amateru ima puno i mladih igrača od kojih se posebno ističu 19.-to godišnji Kristijan Katušić i Martin Norac koji su standardni u prvoj postavi. U nastavku sezone Amater ima nešto lakši raspored, dok se tijekom ove zime planiraju i pojačati za dolazak nekoliko igrača.

Na Jelasu su posebno ponosni na odlične pa gotovo drugoligaške uvjete koje imaju, a s dobivanjem rasvjete na pomoćnom i glavnom igralištu sada bi treninge kao i utakmice mogli imati u noćnom terminu. 

Trener Tadijanović s pripremama će krenuti 21. siječnja, a u 1. kolu nastavka prvenstva nogometaše Amatera očekuje susjedski derbi u Mjesnom odboru "Josip Rimac" protiv tamošnje MV Croatije.  

Zadnje vijesti

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

VIJESTI

Na natječaj se mogu prijavitistariji od 18 i mlađi od 40 godina

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica