Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar

U posljednjih nekoliko godina nogometaši Amatera pokušavaju se domoći Prve Županijske nogometne lige, međutim, već 2. godine za redom zapeli su u kvalifikacijama.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.12.2016
Amateru naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar


 Nadaju se na Jelasu da će im treći pokušaj sada biti sretan te da će od jeseni 2017. godine ponovno igrati u najkvalitetnijoj ligi u županiji. Za sada su igrači trenera Željka Tadijanovića na dobrom putu budući su osvojili naslov jesenskog prvaka u Drugoj ŽNL – centar.

Iza nogometaša Amatera je uspješna jesenska polusezona u kojoj su trenutno na 1. mjestu s 3 boda više u odnosu na drugoplasirani Svačić iz Starog Slatinika. Tijekom 13 utakmica igrači trenera Željka Tadijanovića zabilježili su 10 pobjeda, imaju jednu neodlučenu u Tomici te su doživjeli 2 poraza. Oba su bila na gostovanjima i to u 6. kolu u Starom Slatiniku od Svačića s 3:1 te u 12. kolu u Brodskom Stupniku od Slavonca s 3:0 koji je na ljestvici na 3. mjestu sa 4 boda manje od njih.

Na svom su Jelasu igrači trenera Tadijanovića zabilježili svih 7 pobjeda, dok su 3 boda još osvojena u Slavonskom Kobašu, Klakaru i Gornjoj Bebrini. Amater sa 40 golova ima najučinkovitiji napad lige, dok je Bruno Lovreković s 10 golova najbolji klupski strijelac, dok je do njega Matej Jozić 7 puta pogodio protivničku mrežu. Ekipa s Jelasa ima drugu najbolju obranu lige koja je u 13 utakmica primila 12 golova, dok je trener Tadijanović u kadru ima 26 igrača. Svih 13 nastupa imaju: Ivan Jerković, Kruno Ivanković, Viktor Golemović i Tomislav Cindrić. Imali su u Amateru problema s ozljedama ključnih igrača: Čambera, Dragičevića, Kladarića i Šunjerge koji su propustili dobar dio utakmica, dok niti dugogodišnji kapetan Franjo Mrva nije bio stalno na raspolaganju.

U Amateru ima puno i mladih igrača od kojih se posebno ističu 19.-to godišnji Kristijan Katušić i Martin Norac koji su standardni u prvoj postavi. U nastavku sezone Amater ima nešto lakši raspored, dok se tijekom ove zime planiraju i pojačati za dolazak nekoliko igrača.

Na Jelasu su posebno ponosni na odlične pa gotovo drugoligaške uvjete koje imaju, a s dobivanjem rasvjete na pomoćnom i glavnom igralištu sada bi treninge kao i utakmice mogli imati u noćnom terminu. 

Trener Tadijanović s pripremama će krenuti 21. siječnja, a u 1. kolu nastavka prvenstva nogometaše Amatera očekuje susjedski derbi u Mjesnom odboru "Josip Rimac" protiv tamošnje MV Croatije.  

Zadnje vijesti

M.O.R.T. se pridružuju Baretu i Majkama na rock festivalu u Starcima

Motorkama u krađu ogrjevnih drva, šteta više tisuća kuna

Gorjela zgrada i automobil, nije bilo ozlijeđenih

VIJESTI

Ilegalna sječa stabala u šumama

Motorkama u krađu ogrjevnih drva, šteta više tisuća kuna

NAJČITANIJE DANAS

Ljetni rock festival

M.O.R.T. se pridružuju Baretu i Majkama na rock festivalu u Starcima

FOTO GALERIJA

Kako isklesati tijelo do ljeta – zar je to moguće?

Radio Slavonija i Brođani za obitelj Fogadić prikupili 8 tisuća kuna

Izložba Ive Šebalja ‘Slikarstvo traži vrijeme’ nakon Opatije dolazi u Brod

Stotinu djece preuzelo obnovljeno igralište u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija ima privilegij da su u njoj sačuvane čak dvije prašume