Alkoholizirani vozač prouzrokovao dvije prometne nesreće

U Slavonskom brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, jučer (22. srpnja), iza 20 sati, alkoholizirani vozač osobnog automobila prouzrokovao je prometnu nesreću, te potom i drugu prometnu nesreću u Bukovlju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.07.2020
Alkoholizirani vozač prouzrokovao dvije prometne nesreće
 U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su utvrdili, da je 61-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, oko 20 sati, na Sjevernoj veznoj cesti, pretjecao osobni automobil koji se kretao ispred, unatoč prometnom znaku o zabrani pretjecanja, te je zbog ne držanja potrebne udaljenosti stražnjim dijelom vozila okrznuo vozilo koje je pretjecao. Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije sa 59-godišnjim vozačem drugog vozila popunio europsko izviješće, niti razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu. Potom se na raskrižju Sjeverne vezne ceste i Ulice Sv. Antuna, automobilom prestrojio za skretanje ulijevo, no nastavio je vožnju ravno. Nakon toga je u Bukovlju, u 20.20 sati, zbog ne držanja strane kretanja, prešao na suprotnu prometnu traku i lijevim dijelom vozila (osvrtnim zrcalom) udario u lijevu stranu vozila (osvrtno zrcalo), koje se kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 63-godišnjakinja.

Policijski službenici su uhitili alkoholiziranog vozača te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,33 promila. Policija protiv 61-godišnjaka podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

 

Zadnje vijesti

Preminuo Vinko Kuzmić, izgubio bitku s teškom bolešću

Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Filip Bungić novoj napadačko pojačanje Marsonije

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu