Aktivno se traži strateški partner za Đuru Đakovića

Ministar gospodarstva Darko Horvat u Bruxellesu se susreo sa izvršnom predsjednicom Europske komisije Margrethe Vestager, a nakon sastanka obratio se medijima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.06.2020
Aktivno se traži strateški partner za Đuru Đakovića


 Obzirom da je gospodarstvo bilo tema njihovog susreta, Horvat je pojasnio detalje oko europskog Rescue Aida- ako sredstva nisu dala pozitivne rezultate, slijedi likvidacija onog gospodarskog subjekta nad kojim restrukturiranje nije uspjelo.

Što se tiče Đure Đakovića, Horvat je kazao da su početkom godine dobili zeleno svjetlo za Rescue Aid koji ide prema Đuri Đakoviću, u dva koraka- dva puta po 150 milijuna eura.

Trenutno je korišten tek prvi korak za završetak ugovora i revitalizaciju proizvodnje, a sad su na pragu korištenja drugog dijela sredstava koji trebaju transformirati tvrtku.

-U firmu treba ući nova kapsula likvidnosti, zajedno sa novim strateškim partnerom koji bi dokapitalizacijom bio vlasnik oko 63% ĐĐ, i dao priliku da tvrtka u budućnosti ne generira gubitke nego proizvodi visokookvalitetne vagone, ali nikako sa lošim rezultatima, kazao je Horvat.

Za njihove proizvode ima prostora i potrebe na europskom i svjetskom tržištu, a trenutno je u tijeku potraga za strateškim partnerima. Vode se razgovori sa tri ili četiri potencijalna partnera, a detaljnije će se o njima znati za 30 dana ako daju ponude, zaključio je ministar.

Izvor: Hina / Vlada

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske