Ako nisi na nekom super faksu, nisi kul...

Pogled je to koji je imala moja uža i šira familija kada me s tri godine života znala uhvatiti žuta minuta pa bih im u gaćama, nasred dnevnog boravka, izvela remake nekog šokačkog hita.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 18.04.2015


 Isti takav pogled sam imala kada sam prvi puta (doduše kao i uvijek u očitom zaostatku za drugim trendseterima) pogledala video uradak udavače Rajić. Upravo taj pogled najlakše bi bilo opisati riječima "odobravam to što radiš, jer shvaćam da si još mala".

I uistinu, nakon drugog videa (barem sam ih toliko ja pogledala), Borna mi je postala strašno simpatična. Sve do trenutka dok nisam shvatila da ustvari gledam u srednjovječnu ženu, a ne u trogodišnje dijete...kakav preokret; Hitchockovski - ne znaš što sam, ne znaš tko sam, a ne znam ni ja sama. Vrhunski.

Vidjeh u mnoštvu komentara koje je potaknula slatka Bornica jedan koji je išao nekako ovako: "Blago Francuzima koji ni ne znaju da ona postoji". Možda, a možda bi Francuzi znali cijeniti tu prijetvornost, tu visoku umjetnost prijelaza iz infantilnosti i nulte inteligencije koju imaju tek djeca i koju je jako teško postići u odrasloj dobi, naravno zbog drskog zdravog razuma kojega si ti tako vješto zanemarila Borna, u zavodljivu ženu na kraju koja jasno daje do znanja da je laka na kapital jer nije beznačajno to što stoji nasred skupo uređene kuhinje. Kamen temeljac ili nit vodilja je upravo taj niski stupanj razmišljanja kojega dijele dijete s početka i promiskuitetna "dama" s kraja videa. Tako pomno osmišljeno da je gotovo za nepovjerovat. Odlicno Borna! Bravo! 

Znam da si očekivala da ce ovakve stvari većina Hrvata sama shvatiti, ali obzirom da sam dojma kako nisu, odlučila sam ti pomoći u pojednostavljenju tvoje umjetničke ekspresije.

Voljela bih da Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu prepozna isto što i ja. Da ti ponude neko stalno zaposlenje (ili barem do penzije složit ćeš se sa mnom) pa da pomogneš hrvatskom glumištu. Naravno isto bih preporučila i profesionalnim KUD-ovima, jer tvoje poznavanje opće kulture i moderne umjetnosti nadilazi sva dosadašnja znanja kojima oni barataju.

Gdje si bila do sada?! O, Borna!

Zamolila bih te da razmisliš kako društvene mreže možda nisu najbolji način izražavanja. Isključivo zbog toga jer ovo nije za svačije oči (i uši), ovo pripada samo privilegiranima. Stoga preporučam slijedeće; radi danonoćno na stvaranju većeg opusa kako bi mogla iznajmiti MSU u Novom Zagrebu i naplaćivati ulaz po minimalno 100 kuna. Sirotinja si je ionako sama kriva sto neće imati prilike u ovome uživati. Ma tko im je kriv. Ponašaju se nekada kao da je Luka bio jedini šofer/lopov koji je tražio ženu koja će mu oteti što je on oteo drugima (dobro dobio na lijepe stranačke oči). Pih.

Na kraju, jer ti i jesi sećer, iznajmi Arenu i napravi koncert godine (tko je Nives C. da si prisvoji takve epitete). Ja bih otvorila takav spektakl s Titom, a završila s Isusom...Ali ti si ekspert, pa ne moraš slušati moje prijedloge, samo te molim da to uistinu i napraviš.

Isto tako ne zaboravi da se svi Jugonostalgičari posljednjih dana moraju snalaziti za tvoje postere kako bi te imali "na oku" barem u WC-u dok obavljaju veliku nuždu, pa ono, neki fotosession ne bi bio zgorega.

Za kraj predlažem još i sljedeće obrade:

1. Zidam kuću trokatnicu

2. Misli svako' da je meni lako

3. Looka i Borna

Ukoliko ti bude teško čitati, jer priznajem ima nekih malo kompliciranijih riječi, a i raspisala sam se pa shvaćam ako koncentracija pobjegne, pitaj nekoga da ti ovo pročita prije spavanja. 

Laku noć malena Bornice! 

Sanjaj što ces biti kada odrasteš...

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja