Adam Emanović iz Oprisavaca državni prvak na natjecanju mladih tokara

Industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin Državnog natjecanja učenika strojarskih zanimanja. Nakon dva dana ispitivanja teorijskog i praktičnog znanja, Slavonski Brod je dobio državnog prvaka u tokarenju – učenika 3.b razreda Adama Emanovića.

Autor: bportal | Datum objave: 24.04.2015


"Od kada sam upisao prvu godinu sanjao sam o ovom postignuću. Ispunio mi se san", kaže Adam, te ističe kako je potrebno posjedovati vještine, ali ipak, najbitnija je volja. Prvo mjesto zasluženo je osvojio pod vodstvom mentorice Ljubice Mašić. Na natjecanju je sudjelovalo četrnaest učenika s područja cijele Hrvatske. A unatoč jakoj konkurenciji domaćin se pokazao na svom terenu. 

"U našoj školi najviše ulažemo upravo u tehnologiju CNC zanimanja, odnosno tokarenja", priča ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole, Luka Mladinović.  "Mi već 20 godina imamo uspješne rezultate. U zadnjih 4 do pet godina bili smo domaćini i državnog i međužupanijskog natjecanja gdje imamo dobre rezultate zahvaljujući rukovodstvu koje nam je omogućilo novu tehnologiju", kaže Jozo Vidak, mentor praktičnog dijela natjecanja. 

Najveći uspjeh, dodaje, osposobljenost je učenika poslije završene srednje škole. To potvrđuje i podatak da čak 30% učenika uspješno pronađe posao. I Adamovi planovi za budućnost su veliki – pronaći posao u struci, a možda i upisati fakultet. Ako nastavi stopama kojima je krenuo, ne sumnjamo da će se ostvariti.

 

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske