"Abecedom jednakih mogućnosti" Kuća sretnih ciglica pružat će usluge za 95 novih korisnika

U Slavonskom Kobašu u četvrtak, 7. travnja 2022. održana je uvodna konferencija projekta "Abeceda jednakih mogućnosti". Riječ je o novom projektu čiji je nositelj Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica", a koji će omogućiti nastavak davno započetih aktivnosti kojima je cilj dati podršku djeci, njihovim roditeljima te smanjiti smještanje u institucije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.04.2022
"Abecedom jednakih mogućnosti" Kuća sretnih ciglica pružat će usluge za 95 novih korisnika


 Projekt „Abecedo jednakih mogućnosti-, koji provodi Centar zo pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica". sufinanciran je sredstvima iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. a ugovoren je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.12. „Razvoj, širenje i unaprjedenje kvalitete izvaninstitucijskih socijolnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije".

Provedba projekta traje 24 mjeseci, od 09. srpnja 2021. do 09. srpnja 2023. godine  Ukupna vrijednost projekta je 3.991.237.31 HRK te je financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda. 

Cilj projekta je uspostavijanje sustava zo pružanje daljnje podršku procesu deinstitucionalizacije kroz širenje i unaprjedenje usluga, kao i korištenje svih rospoloživih izvaninstitucijskih usluga i mjera prije izdvajonja djece iz obitelji kroz smanjenje broja djece smještene u institucije i proširenje mreže kvalitetnih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom za kvalitetno pružonje izvaninstitucijskih usluga i prevenciju ponovne institucionalizacije te podizanja razine svijesti stanovnika Brodsko-posavske župonije i javnosti općenito o vožnosti procesa deinstitucionalizacije i prova ronjivih skupina s naglaskom no pravo na život u zajednici. 

U sklopu projekta doći će do pokretanja usluge poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Općine Oriovac, točnije u Slavonskom Kobašu te za djecu i mlade s poremećajima u ponašanju u gradu Nova Gradiška na kojima se do sada ove usluge nisu pružale. Također, doći će do nastavka pružanja organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku za djecu s problemima u ponašanju te hitnog privremenog smještaja kroz financiranje novozaposlenih odgajatelja; osnaživanja kapaciteta roditelja za uspješnije roditeljstvo kroz pokretanje usluge savjetovanja i pomaganja; jačanja kapaciteta stručnjaka za rad s korisnicima izvaninstitucijskih usluga te realiziranje konferencije i kompanje promicanje važnosti razvoja udomiteljstva i drugih izvaninstitucijskih usluga kao i provedba procesa deinstitucionalizacije. 

CZPUZ „Kuća sretnih ciglica" će u sklopu projekta pružiti usluge za ukupno 95 novih korisnika organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku za djecu s problemima u ponašanju.

Ciljane skupine projekta su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeca i mladi s problemima u ponašanju, roditelji djece na poludnevnom boravku s ciljem povećanja roditeljskih kompetencija, stručni radnici Ustanove u svrhu jačanja kompetencija za pružanje izvaninstitucionalnih usluga i udomiteljske obitelji.

Centar za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica" javna je ustanova, za koju prava i dužnost osnivača obavlja ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi, tj. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ustanova se financira iz državnog proračuna i nesustavnih donacija. CPUZ „Kuća sretnih ciglica" pravni je sljedbenik Doma za djecu Slavonski Brod. 

Centar pruža socijalne usluge organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu i povremenu podršku za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu i mlade s problemima u ponašanju, poludnevni boravak za djecu iz obitelji u riziku od izdvajanja i djecu s problemima u ponašanju, savjetovanje i pomaganje biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima te savjetovanje i pomaganje djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi i savjetovanje te pomaganje djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije