9. DAN AVANTURE - Vožnja bugarskim cestama i dolazak u Grčku, u veličanstveni Solun...

Osvanuo je novi dan u Bugarskoj, u Lukovitu. Roman i Anja su privremeno dva nova člana koja su se pridružila Domagoju, Josipu i Janu. Jutro su započeli zajedničkim doprinosom hrane koju su čuvali u svojim putnim torbama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.09.2019


 Vrijeme se približilo i ekipa je krenula put Grčke. Preko glavnog bugarskog grada Sofije, vozili su do grčke granice bez previše zaustavljanja. Prelaskom bugarske granice, Roman se našao u problemu. Motor nije dobivao dovoljno goriva. Pokušaj popravljanja pumpe nakratko je uspio i ekipa je mogla nastaviti dalje. No, nakon kraćeg perioda, u Grčkoj, problem se ponovno pojavljuje. Zaustavljanjem,  za to predviđeno mjesto, Roman otklanja kvar. Naime, svjestan mogućeg scenarija, posjedovao je novu pumpu. Nakon 15 min, motor je ponovno bio u voznom stanju. Bila je ovo važna lekcija za našu ekipu, koja ih je naučila koliko je krucijalno poznavati svoj motor. 

Približilo se vrijeme rastanka s Romanom i Anjom. Oni su svoj put nastavili prema Meteori, a naša ekipa prema Solunu. Solun je veličanstven grad, jedinstven, originalan. Grad prekrasne arhitekture i duha. Spoj antičkog i modernog. Solun ili Thesaloniki, dobio je ime po sestri Aleksandra Velikog. Jedan je od najstarijih gradova Europe. Posjećen turistima tijekom cijele godine. Savršen za odmor, provod i kušanje odlične hrane. Vlada posebna energija i šarm. Unutrašnjost grada obiluje kafićima i restoranima uz iznimno opuštenu atmosferu. Obalom Egejskog mora dominira duga šetnica i dvije glavne znamenitosti grada – Bijela kula solunska i spomenik Aleksandru Velikom. 

Nakon što su prošetali uz obalu, odlučiše kušati gyros, poznato grčko jelo. Uslijedila je osobna pomnost za svakoga. Jan je popravljao dron, Josip promatrao ljude i ulične zabavljače. Domagoj je pak razmišljao kako  je ostvario jedan od svojih snova. Otkako vozi motor, sanja o Grčkoj. Osvojila ga je. Siguran je da će ju ponovno posjetiti. 
 
I kako to biva, nepredvidivost na djelu se opet pokazala. Roman im javlja kako su se smjestili u taverni s pogledom na planine i samostane u Meteori. Veli im kako su hrana i smještaj cjenovno pristupačni. Odluka je donešena. Sutra slijedi posjet Meteori. 
 
O tome više u 10. nastavku Dnevnika, i naravno  u filmu 'Idemo na istok bez Gorana Milića' do čije premijere odbrojavamo još tjedan dana...

https://web.facebook.com/events/493899104705396/

https://web.facebook.com/RastaSunshineAdventurer/

https://www.instagram.com/rasta.sunshine.adventurer/

Tekst: Tajana Ćosić
 
 
„O putu saznaš više kad njime pođeš nego od  svih uputstava i opisa na svijetu.“ 
William Hazlitt – engleski autor
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška