9. DAN AVANTURE - Vožnja bugarskim cestama i dolazak u Grčku, u veličanstveni Solun...

Osvanuo je novi dan u Bugarskoj, u Lukovitu. Roman i Anja su privremeno dva nova člana koja su se pridružila Domagoju, Josipu i Janu. Jutro su započeli zajedničkim doprinosom hrane koju su čuvali u svojim putnim torbama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.09.2019
9. DAN AVANTURE - Vožnja bugarskim cestama i dolazak u Grčku, u veličanstveni Solun...


 Vrijeme se približilo i ekipa je krenula put Grčke. Preko glavnog bugarskog grada Sofije, vozili su do grčke granice bez previše zaustavljanja. Prelaskom bugarske granice, Roman se našao u problemu. Motor nije dobivao dovoljno goriva. Pokušaj popravljanja pumpe nakratko je uspio i ekipa je mogla nastaviti dalje. No, nakon kraćeg perioda, u Grčkoj, problem se ponovno pojavljuje. Zaustavljanjem,  za to predviđeno mjesto, Roman otklanja kvar. Naime, svjestan mogućeg scenarija, posjedovao je novu pumpu. Nakon 15 min, motor je ponovno bio u voznom stanju. Bila je ovo važna lekcija za našu ekipu, koja ih je naučila koliko je krucijalno poznavati svoj motor. 

Približilo se vrijeme rastanka s Romanom i Anjom. Oni su svoj put nastavili prema Meteori, a naša ekipa prema Solunu. Solun je veličanstven grad, jedinstven, originalan. Grad prekrasne arhitekture i duha. Spoj antičkog i modernog. Solun ili Thesaloniki, dobio je ime po sestri Aleksandra Velikog. Jedan je od najstarijih gradova Europe. Posjećen turistima tijekom cijele godine. Savršen za odmor, provod i kušanje odlične hrane. Vlada posebna energija i šarm. Unutrašnjost grada obiluje kafićima i restoranima uz iznimno opuštenu atmosferu. Obalom Egejskog mora dominira duga šetnica i dvije glavne znamenitosti grada – Bijela kula solunska i spomenik Aleksandru Velikom. 

Nakon što su prošetali uz obalu, odlučiše kušati gyros, poznato grčko jelo. Uslijedila je osobna pomnost za svakoga. Jan je popravljao dron, Josip promatrao ljude i ulične zabavljače. Domagoj je pak razmišljao kako  je ostvario jedan od svojih snova. Otkako vozi motor, sanja o Grčkoj. Osvojila ga je. Siguran je da će ju ponovno posjetiti. 
 
I kako to biva, nepredvidivost na djelu se opet pokazala. Roman im javlja kako su se smjestili u taverni s pogledom na planine i samostane u Meteori. Veli im kako su hrana i smještaj cjenovno pristupačni. Odluka je donešena. Sutra slijedi posjet Meteori. 
 
O tome više u 10. nastavku Dnevnika, i naravno  u filmu 'Idemo na istok bez Gorana Milića' do čije premijere odbrojavamo još tjedan dana...

https://web.facebook.com/events/493899104705396/

https://web.facebook.com/RastaSunshineAdventurer/

https://www.instagram.com/rasta.sunshine.adventurer/

Tekst: Tajana Ćosić
 
 
„O putu saznaš više kad njime pođeš nego od  svih uputstava i opisa na svijetu.“ 
William Hazlitt – engleski autor
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“