8. siječnja - nadbiskupijski dan molitve i pokore za prestanak pandemije

Nadbiskup Hranić proglasio petak, 8. siječnja svetkovinu Gospe Brze Pomoći, Dan molitve za prestanak pandemije, vjernici pozvani i na molitvu za stradale u razornom potresu

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.01.2021


 U teškim situacijama velikih nesreća, prirodnih katastrofa i zaraznih bolesti vjernici oduvijek zazivaju zagovor BDM Gospe Brze Pomoći, posebice u Francuskoj i u Americi. A već više od 60 godina i u Hrvatskoj. Uzdajući se u Gospinu hitru pomoć i u okolnostima aktualne pandemije koronavirusa, nadbiskup Đuro Hranić proglasio je petak, 8. siječnja,  spomendan Gospe Brze Pomoći  nadbiskupijskim danom molitve i pokore za prestanak pandemije, a organizaciju povjerio župniku i upravitelju slavonskobrodskog Gospina svetišta Ivanu Leniću.

Po vjerničkim iskustava  brojnih Gospinih uslišanja u nevoljama, zarazama i prirodnih pošast, podsjeća župnik Lenić, osmišljene su i jedinstvene molitvene litanije Gospi, a nekoć su prosni dani bili redoviti i u hrvatskom vjerničkom puku.

U svim župama toga će dana biti molitveni programi upotpunjeni razmatranjem otajstava Kristova života, muke i smrti i molitvama Gospine i krunice Božjeg Milosrđa, klanjanjima pred Presvetim, molitvama časoslova i misama. Tako će u petak biti i u župi i svetištu GBP u Slavonskom Brodu, u kojemu će središnje euharistijsko slavlje predvoditi nadbiskup Hranić.

Sve mise i čitav molitveni program trodnevnice, a i na samu svetkovinu Gospe Brze Pomoći i dan molitve za prestanak pandemije u petak bit će prilagođen svim protuepidemijskim mjerama, koje valja poštovati, apelira župnik Lenić.

Na kraju župnik Lenić poziva i da se u molitvama i zazivima Gospi Brze Pomoći posebno spomenemo svih stradalih u razornom potresu koji je pogodio područje Sisačke biskupije. 

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata