8. siječnja - nadbiskupijski dan molitve i pokore za prestanak pandemije

Nadbiskup Hranić proglasio petak, 8. siječnja svetkovinu Gospe Brze Pomoći, Dan molitve za prestanak pandemije, vjernici pozvani i na molitvu za stradale u razornom potresu

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.01.2021


 U teškim situacijama velikih nesreća, prirodnih katastrofa i zaraznih bolesti vjernici oduvijek zazivaju zagovor BDM Gospe Brze Pomoći, posebice u Francuskoj i u Americi. A već više od 60 godina i u Hrvatskoj. Uzdajući se u Gospinu hitru pomoć i u okolnostima aktualne pandemije koronavirusa, nadbiskup Đuro Hranić proglasio je petak, 8. siječnja,  spomendan Gospe Brze Pomoći  nadbiskupijskim danom molitve i pokore za prestanak pandemije, a organizaciju povjerio župniku i upravitelju slavonskobrodskog Gospina svetišta Ivanu Leniću.

Po vjerničkim iskustava  brojnih Gospinih uslišanja u nevoljama, zarazama i prirodnih pošast, podsjeća župnik Lenić, osmišljene su i jedinstvene molitvene litanije Gospi, a nekoć su prosni dani bili redoviti i u hrvatskom vjerničkom puku.

U svim župama toga će dana biti molitveni programi upotpunjeni razmatranjem otajstava Kristova života, muke i smrti i molitvama Gospine i krunice Božjeg Milosrđa, klanjanjima pred Presvetim, molitvama časoslova i misama. Tako će u petak biti i u župi i svetištu GBP u Slavonskom Brodu, u kojemu će središnje euharistijsko slavlje predvoditi nadbiskup Hranić.

Sve mise i čitav molitveni program trodnevnice, a i na samu svetkovinu Gospe Brze Pomoći i dan molitve za prestanak pandemije u petak bit će prilagođen svim protuepidemijskim mjerama, koje valja poštovati, apelira župnik Lenić.

Na kraju župnik Lenić poziva i da se u molitvama i zazivima Gospi Brze Pomoći posebno spomenemo svih stradalih u razornom potresu koji je pogodio područje Sisačke biskupije. 

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić