5. DAN AVANTURE - Odesa mama: istraživanje Arkadije, na obali Crnog mora...

Peti je dan Domagojeve, Josipe i Janove avanture. Dan u Odesi. Dan koji su odlučili ne voziti. Nikamo. Plan je bio provesti dan opušteno, u relaksaciji tijela i uma. No, plan nije baš u potpunosti uspio. Spavati u hostelima, znači dijeliti sobu s drugim, nepoznatim ljudima. U ovom slučaju, trojac je noć proveo u dvanestokrevetnoj sobi. Neugodan miris i vrućina učinili su svoje. Broj ljudi u sobi, motori koji su parkirani na nezaštićenom mjestu, dovelo ih je do ideje za promjenom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.09.2019


 Odluku ipak ne treba donositi na prazan želudac. Ono što će odlučiti, odvilo se nakon doručka i obilaska grada. Šetnja trgom odvukla im je pažnju prema trgovačkom centru uređenom u baroknom stilu. Podsjećalo je na maleno naselje. Doručak odlučiše obaviti u Domino’s Pizza. Ne zbog razloga zaluđenosti još jednom američkom franšizom, nego zbog Josipovog tetka. Josip veli kako je njegov tetak osoba o kojoj bi trebalo snimiti film. Čovjek koji je preživio brodolom kod Japana, bio ilegalni imigrant u Kanadi, skrivao se po šumama. Nakon određenog vremena otvorio je Domino's restoran, kojeg je kasnije prodao. Novi vlasnik restoran je pretvorio u poznatu svjetsku pizzeriju. 

Nakon doručka u toj poznatoj pizzeriji, odlučili su promijeniti smještaj, pronaći bilo kakav stančić preko interneta. Povratkom u hostel, sobe su bile očišćene, a njihove osobne stvari nestale. Ono što se dogodilo jest čin podvornice hostela koja je njihove stvari pomiješala s devet ostalih hostelskih korisnika. Tako je Domagoj unutar svoje kacige pronašao donje rublje, jedno koje pripada muškarcu, drugo ženi. To je još više učvrstilo njihovu odluku odjaviti se iz hostela. No, Jan nije uspio ugovoriti niti jedan novi smještaj. Vrijeme je prolazilo. Opuštanje, kupanje, odmaranje se nije događalo. Hostel iz kojeg su se odjavili više nije imao slobodnih kreveta. 

Dečki su se poslužili aplikacijom Booking.com i pronašli novi smještaj, u Arkadiji. Arkadija je naselje zbog kojeg su Odesu nazvali istočnoeuropskom Ibizom. U Arkadiji potrebno je izdvojiti nekoliko klubova, poput Itaka-e i Bono-a. Smještanjem u hotel, konačno su se mogli opustiti, te provesti dan kupajući se u bazenu. Bazen, kafić, restoran, noćni klub, sve na jednom mjestu. Odlučili su se za Itaku. Itaka je uređena u grčkom stilu. Nakon opuštanja došlo je vrijeme iskusiti noćni život. Kako doznaju, mnogi muškarci dolaze u Odesu pronaći svoju bolju polovicu, jer Odesa zbori kao grad s najljepšim ženama. Bogati Turci, ukrajinske djevojke, DJ-evi, plesačice, nevjerojatne plesne točke ukrašene prigodnim kostimima i rasvjetom obogatili su ovaj dan u kojem ekipa nije vozila svoje dvokotačne ljubimce.
 
 
Tulumarenje ih je odvelo u sitne jutarnje sate. Nekoliko sati sna i ponovno su zasjeli na svoje motore, te krenuli put Transnistrije i Moldavije.

Ne propustite stoga sutrašnji 6. dan Dnevnika i opis doživljaja iz ove dvije bivše sovjetske republike, koje ćete imati priliku vidjeti i u filmu 'Idemo na istok bez Gorana Milića', o čijoj premijeri 15. rujna, kao i o avanturama Raste, Jana i Josipa možete više doznati i na ovim linkovima:

https://web.facebook.com/events/493899104705396/

https://web.facebook.com/RastaSunshineAdventurer/

https://www.instagram.com/rasta.sunshine.adventurer/
 
Tekst: Tajana Ćosić


 
„Putnik bez moći zapažanja je kao ptica bez krila.“ (Saadi – iranski pjesnik)

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću