42-godišnjakinja prevarena za 11, a 33-godišnjak za 10-ak tisuća kuna

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 30. srpnja do 1. kolovoza, prijavljena su dva kaznena djela računalne prijevare.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.08.2022
42-godišnjakinja prevarena za 11, a 33-godišnjak za 10-ak tisuća kuna


 U prvom slučaju, dana 30. srpnja, 42-godišnjakinja je putem društvene mreže oglasila prodaju audio monitora, te joj se porukom javila nepoznata osoba kao kupac, koja joj je poslala poveznicu sličnu poštanskoj službi. Nakon aktivacije poveznice, došlo je do povezivanja na Internet bankarstvo, kojom prilikom je sa bankovnog računa oštećene skinuto je oko 11 tisuća kuna. 

U drugom slučaju, 1. kolovoza, 33-godišnjak je također putem društvene mreže oglasio prodaju dječjeg vrtića, te ga je putem poruke kontaktirala nepoznata osoba, poslavši mu poveznicu sličnu poštanskoj službi, a nakon aktivacije i povezivanja na internet bankarstvo, sa bankovnog računa oštećenog skinuto je oko 10 tisuća kuna. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenih djela računalne prijevare. Od oštećenih su zaprimljene kaznene prijave, koje će uz posebno izvješće biti dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Upozorenje građanima!

Građani zaštitite svoje osobne vlastite, financijske i poslovne podatke, te budite oprezni prilikom komunikacije putem društvenih mreža. Lažne stranice su gotovo identične službenim stranicama poštanske službe. 

Na takvim stranicama će često iskočiti prozor koji traži da unesete bankovne vjerodajnice. Stvarne banke ne koriste takve prozore. Ne otvarajte niti odgovarajte na poruke sa sumnjivim poveznicama, jer se time izlažete riziku krađe osobnih podataka. 

Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice  ni CVV/CVC broj, te obratite pozornost na adresu (URL) internetske stranice. 

Zaštitite se i saznajte više o Internet prijevarama klikom na poveznicu.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara