31 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 31 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.09.2020
31 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji


 Od početka epidemije to je najveći dnevni broj pozitivnih osoba na području Brodsko-posavske županije. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 559, dok je broj aktivnih slučajeva 114.

Povećan je broj hospitaliziranih pozitivnih osoba te ih je sada ukupno 15 (2 osobe više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 637 osoba (72 osobe manje nego prethodni dan). Zbog pozitivnih učenika, u izolaciju je stavljen jedan razred Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu te dva razreda jedne slavonskobrodske osnovne škole. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije odnosno više od 50 pozitivnih osoba na 100.000 stanovnika u sedmodnevnom razdoblju, od jučer je i Brodsko-posavska županija na njemačkoj crvenoj listi, uz još 6 drugih hrvatskih županija. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Zadnje vijesti

26 novih pozitivnih osoba u županiji, u Slavonskom Brodu čak 22

Započinje jesenska deratizacija na području Slavonskog Broda

Projurio kraj znaka stop, probio zid kuće i preminuo na mjestu

FOTO GALERIJA

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja

Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika