27 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Priopćenje za javnost Stožera civilne BPŽ od 26. veljače 2021.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.02.2021
27 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji


 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (10), općine Cernik i Nova Kapela (po 3), grad Slavonski Brod i općina Dragalić (po 2) te općine Brodski Stupnik, Klakar, Okučani, Rešetari, Sibinj, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.358, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 160 na 165. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 101, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 194.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirana je ukupno 41 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 627 osoba (36 osoba više nego prethodni dan).

Danas je održana i redovna sjednica županijskog Stožera CZ na kojoj je razmotrena trenutna epidemiološka situacija te provedba Plana cijepljenja protiv COVID-19. Također je i zaključeno da se Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije, koja je na snazi do 28. veljače, neće dalje produžavati. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena droga

VIJESTI

Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"