22. Brodski spomenar na temu posjeta Dubrovniku i biskupu Strossmayeru

Rođendan Ivane Brlić Mažuranić Brođani proslavili uz 22. Brodski spomenar.

Autor: Franciska Kohon | Datum objave: 19.04.2018


 Većina sadržaja manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić", posvećena je djeci i mladima. U bogatom programu zato se već godinama posebno ističe Brodski spomenar, za brojne građane iznimna prilika da o Ivani Brlić Mažuranić saznaju nešto više, ali ne kroz bajke ili predstave, već autobiografsko stvaralaštvo.

Salon Radosavljević-Golubić posljednjih nekoliko godina, tijekom manifestacije "U svijetu bajki " oživi na poseban način. Kroz Brodski spomenar, ožive i riječi Ivane Brlić Mažuranić.  Čitanje autobiografskih zapisa, kao i ostali programi manifestacije, ima svoju publiku.  Prepoznala je ti i Matica hrvatska, koja sudjeluje u očuvanju baštine najprevođenije hrvatske književnice.  

Svake godine, posjetitelji su u prilici o književnici saznati nešto novo, što se ne može pronaći u njezinom književnom stvaralaštvu. Tema Brodskih spomenara intimne su crtice i impresije iz života, a ove godine na red su došle uspomene s bračnog putovnja u Dubrovnik 1892. godine. 

Motiv spomenara bili su i susretima s biskupom Strossmayerom, s kojim je Ivana imala dosta sličnosti, posebno kada je u pitanju odnos prema mladim umjetnicima. Upravo zbog njene ljubavi prema umjetnosti općenito, program Brodskih spomenara prati i glazbeni program. Već tradicionalno, nekoliko pjesama izvelo je Hrvatsko pjevačko društvo "Davor".

U autentičnom ambijentu, pozorno su se slušali zapisi o obiteljskom životu Brlićevih. S obzirom da je ovaj program u Slavonskom Brodu preživio već više od dva desetljeća, o budućnosti ne trebamo brinuti. 

Zadnje vijesti

Dubravku Galoviću 3 godine zabrane rada u sportu

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

ŠN Legen, Slavonija, Marsonia pobjednici Valentino kupa

VIJESTI

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SIBINJ

Načelnik Josip Pavić: 2019. će biti godina realizacije velikih projekata!

FOTO GALERIJA

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

FOTO - Više od stotinu trkača trčalo 21,5 kilometar u spomen na Sibinjske žrtve

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu