21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

Priopćenje za javnost Stožera civilna zaštita BPŽ od 06. ožujka 2021.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.03.2021
21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19


 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): općina Rešetari (7), grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška i općina Dragalić (po 2) te općine Gornji Bogićevci, Okučani, Podcrkavlje, Stara Gradiška i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.533, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 157 na 162. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 109, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 209.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1937.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 150. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 21 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 583 osobe (18 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"