20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju"

Održana 20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju" u Velikoj Kopanici. Prikazan i stari običaj kupovanja medenjaka svekrve budućoj snahi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.07.2019
20. smotra folklora ""Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju"


 Sinoć je smotrom folkora "Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju" završeno obilježavanje dana Općine Velika Kopanica.

Kako bi stari običaj kupovine medenjaka svekrve snahi očuvali, Kulturno umjetničko društvo Ivan Filipovića iz Velike Kopanice prije 20 godina pokrenuo je smotru folklora "Vidit će se na Sv. Iliju, koja cura ima đuvegiju". Čast ove godine biti snaha u prikazu običaja kupovine medenjaka imala je Marija Meteš, a darivala ju je buduća svekrva Jasminka Mihalj. Kako bi obilježili dva desetljeća smotre, pozvane su sve snahe koje su od prve godine sudjelovali u prikazu ovog starog običaja.

Nakon svečane povorke Velikom Kopanicom, svete mise te velikog kola uslijedila je smotra folklora na kojoj je nastupilo 9 kulturno umjetničkih društava.

Svih ovih godina potpora KUD-u Ivan Filipović i čuvanju ovog tradicijskog blaga je i Općina Velika Kopanica, a sama manifestacija dio je trodnevnog oblježavanja Dana Općine, koje je završilo koncertom Tamburaškog sastava Behar.

Zadnje vijesti

Održan 1. Ljetni dječji nogometni "Legen kup 2019"

Azil "Sretna šapica" udovoljava uvjetima propisanim za sklonište za životinje

I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu