18. Dani plesa i u kazališno-koncertnoj dvorani i online

Čuvajući uspomenu na prvu domaću primabalerinu koja je gracioznošću i ljepotom očarala svijet, afirmirajući istovremeno ples i plesnu umjetnost, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić 18. godinu za redom, organizirat će Dane plesa posvećene Miji Čorak Slavenskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.02.2021
18. Dani plesa i u kazališno-koncertnoj dvorani i online


 Ovogodišnji Dani plesa započet će u subotu 20. veljače u 19 sati svečanim postavljanjem vijenca na spomen-ploču rodne kuće poznate hrvatske balerine u Ulici Ante Starčevića 3. Nakon toga, s početkom u 19:30, na programu je plesna predstava INDIVIDUE(T). U isto vrijeme, svi oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati programu, moći će na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane pratiti multimedijalnu izvedbu plesne predstave Individue(t) koja je izvedena pred digitalnom publikom u sklopu projekta Digitalni performans.

U ponedjeljak 22. veljače u 19 sati na programu je plesna predstava za djecu POLYGON, a u srijedu 24. veljače u 19:30 plesna predstava PLAYING REALITY nakon koje će se održati projekcija eksperimentalnog plesnog filma 1. DISONANTNI KOMAD ZA KAMERU I TIJELO. Izravan prijenos plesne predstava PLAYING REALITY moći ćete pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane.

Ovogodišnja manifestacija zatvorit će se u subotu 27. veljače u 19:30 uz svečani program VEČER PLESA I BALETA u izvedbi HNK u Osijeku.

U sklopu manifestacije, 26. i 27. veljače, održat će se plesna radionica KREATIVNI PLESNI LABORATORIJ za učitelje koji se kroz svoj rad bave plesnom pedagogijom. Voditeljica radionice je Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i koreografkinja.

Svi programi održat će se u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić uz poštivanje propisanih protuepidemioloških mjera. Ulaznice za besplatne programe INDIVIDUE(T), POLYGON, PLAYING REALITY dostupne su na blagajni Dvorane sat vremena prije početka predstave, a ulaznice za VEČER PLESA I BALETA prodavat će se od ponedjeljka 22. veljače 2021.

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske