177. obljetnica rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

Molitvom i paljenjem svijeća kod njegova spomenika u Slavonskom Brodu, na trgu koji nosi i njegovo ime, počela je jučer proslava 177. obljetnice rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, rođenog Brođanina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.01.2020
 Molitvu je predvodio vlč. Nino Perica, kapelan u brodskoj župi Gospe Brze Pomoći. Već gotovo 18 godina traje postupak za beatifikaciju i kanonizaciju Stadlera, o čijim velikim djelima još mnogi Brođani nažalost, ništa ne znaju. Stoga je i ovo prigoda da više upoznamo lik i djelo Josipa Stadlera  jer puno toga možemo naučiti od njega, pa i već se pouzdavati u njegov zagovor kod Gospodina, kazao je vlč. Perica.

I kao prvi vrhbosanski nadbiskup ostavio je trag nemjerljive vrijednosti za Katoličku Crkvu  Stadler je bio veliki borac za dobro čovjeka. Njegova najtrajnija baština Družba je sestara Služavki Malog Isusa koje je okupio sa željom da skrbe za siromašnu i napuštenu djecu, za starije osobe i siromahe. A upravo su sestre  poznatije kao Stadlerovke, u Brodu ostavile zanačajn trag, posebice u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju, služeći ponajprije djeci i malom čovjeku, ali i šireći molitvu za proglašenjem blaženim svoga utemeljitelja Josipa Stadlera. 

Središnji program proslave Stadlerova rođenja i krštenja sa svečanom misom predvodio je jutros biskup mostarsko duvanjski mons. Ratko Perić u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, a ujedno je po prvi puta obilježena Nedjelja Božje Riječi koju je proglasio papa Franjo.

Zadnje vijesti

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

VIJESTI

2. SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama