17 škola iz Brodsko-posavske županije prijavilo se na eko akciju dm Zeleni korak

Najuspješnije škole u eko akciji Zeleni korak dm će nagraditi s 10.000 kuna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.03.2020
17 škola iz Brodsko-posavske županije prijavilo se na eko akciju dm Zeleni korak


 Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša  to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na info@zelenikorak.hr.

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle prijave 17 škola iz Brodsko-posavske županije, među kojima su i prošlogodišnji pobjednici Područna škola Ljupina i Osnovna škola Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške. Učenici ovih dviju škola lani su zajedno prikupili i reciklirali više od 21 tone starog papira.

„Ove godine dm je za nagrade odvojio više od 100.000 kuna i nadam se da će osnovnoškolci iz naše županije, uz podršku učitelja i roditelja, sudjelovati u dm Zelenom koraku i vrijednim rukama zajednički zaslužiti svoje mjesto među 10 najboljih škola. dm potiče razvoj održivog životnog stila od malih nogu i zato nam je osobito drago što su učenici OŠ Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške u posljednjih osam godina odnijeli pobjedu rekordnih šest puta.“, istaknula je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Turistički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj

Jelić u vožnji gradom ugostio ministra Marića

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić