17 škola iz Brodsko-posavske županije prijavilo se na eko akciju dm Zeleni korak

Najuspješnije škole u eko akciji Zeleni korak dm će nagraditi s 10.000 kuna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.03.2020
17 škola iz Brodsko-posavske županije prijavilo se na eko akciju dm Zeleni korak
 Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša  to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na info@zelenikorak.hr.

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle prijave 17 škola iz Brodsko-posavske županije, među kojima su i prošlogodišnji pobjednici Područna škola Ljupina i Osnovna škola Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške. Učenici ovih dviju škola lani su zajedno prikupili i reciklirali više od 21 tone starog papira.

„Ove godine dm je za nagrade odvojio više od 100.000 kuna i nadam se da će osnovnoškolci iz naše županije, uz podršku učitelja i roditelja, sudjelovati u dm Zelenom koraku i vrijednim rukama zajednički zaslužiti svoje mjesto među 10 najboljih škola. dm potiče razvoj održivog životnog stila od malih nogu i zato nam je osobito drago što su učenici OŠ Ljudevit Gaj iz Nove Gradiške u posljednjih osam godina odnijeli pobjedu rekordnih šest puta.“, istaknula je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10.3.2020. do 9.4.2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.

Zadnje vijesti

Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

Zbog godišnjih, vrućine i epidemije gužvi na Korzu ovog ljeta nema

Otvoren natječaj Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan”

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske