13. Smotra kazališnih amatera počinje u petak

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Kazališno koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić i Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, i ove će se godine održati Smotra kazališnih amatera Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.04.2019
13. Smotra kazališnih amatera počinje u petak


Riječ je o 13. smotri po redu, a ovogodišnje izdanje donosi poslastice za sve ljubitelje kazališta i kazališnog amaterizma. 

Smotra je podijeljena na dva dijela. U petak, 12. travnja, s početkom u 20.00 sati, Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod premijerno će izvesti Decameron Giovannija Boccaccia, a izvest će i predstavu Lov na blago koju su članovi Satiričkog kazališta sami napisali. 
 
Umjetnički voditelj Satirčkog kazališta mladih, Silvio Stilinović, istaknuo je kako publiku ove godine očekuju posebna iznenađenja. Kako navodi, predstava Decameron bit će svojevrsni eksperiment u kojem će prisustvovati i publika koja se odluči pogledati premijernu izvedbu. 
 
I ove godine, smotru će obogatiti i brojni pučki igrokazi. Programi se održavaju u petak i subotu, u prostorima Centra mladih i Radničkog doma, a s obzirom na velik broj predstava, na državnu smotru koja će se održati u Vodicama prolaze čak dvije predstave. Izbornik smotre u Brodsko-posavskoj županiji je profesor Alen Biskupić. 

Zadnje vijesti

U srednjim školama 96 mjesta za jesenski upisni rok

Ništa od sanacije Rafinerije nafte Brod

Pevec najavio otvaranje novog trgovačkog centra u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save

Slavonski Brod ima prvake Hrvatske u košarci i malom nogometu

U tijeku radovi zamjene toplovoda u naseljma Slavonija I II