13. Smotra kazališnih amatera počinje u petak

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Kazališno koncertne dvorane "Ivana Brlić-Mažuranić i Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, i ove će se godine održati Smotra kazališnih amatera Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.04.2019
13. Smotra kazališnih amatera počinje u petak


Riječ je o 13. smotri po redu, a ovogodišnje izdanje donosi poslastice za sve ljubitelje kazališta i kazališnog amaterizma. 

Smotra je podijeljena na dva dijela. U petak, 12. travnja, s početkom u 20.00 sati, Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod premijerno će izvesti Decameron Giovannija Boccaccia, a izvest će i predstavu Lov na blago koju su članovi Satiričkog kazališta sami napisali. 
 
Umjetnički voditelj Satirčkog kazališta mladih, Silvio Stilinović, istaknuo je kako publiku ove godine očekuju posebna iznenađenja. Kako navodi, predstava Decameron bit će svojevrsni eksperiment u kojem će prisustvovati i publika koja se odluči pogledati premijernu izvedbu. 
 
I ove godine, smotru će obogatiti i brojni pučki igrokazi. Programi se održavaju u petak i subotu, u prostorima Centra mladih i Radničkog doma, a s obzirom na velik broj predstava, na državnu smotru koja će se održati u Vodicama prolaze čak dvije predstave. Izbornik smotre u Brodsko-posavskoj županiji je profesor Alen Biskupić. 

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglačica Obrtnika protiv zagrebačke Sidre

Održana 12. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Zlato i dvije bronce za brodske plivače u Vukovaru

FOTO GALERIJA

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...