11. Koraćanska zabava privukla veliki broj Hrvata iz Bosanske Posavine

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Tamburica" Koraće zajedno s mjesnom župom Uznesenja Blažene Djevice Marije organiziralo je na sv. Stjepana 11. po redu Božićnu koraćansku večer.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.12.2019


 Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Tamburica" Koraće zajedno s mjesnom župom Uznesenja Blažene Djevice Marije organiziralo je 11. po redu Božićnu koraćansku večer u Slavonskom Brodu. Cilj je očuvanje tradicije no i pomoć Hrvatima u Bosanskoj Posavini.

Tradicionalno okupljanje Posavljaka i ove godine u prepunoj dvorani u Slavonkom Brodu. 600 Koraćana njihovih gostiju sudjelovalo je u Božićnoj koračanskoj večeri u organizaciji mjesnog Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Tamburica". Prilika je ovo za druženje Koraćana koji su se raselili po Hrvatskoj, ali i europskim zemljama, ali i za upoznavaje mlađih generacija.

Tradicionalno okupljanje Koraćana i njihovih gostiju za cilj ima očuvanje običaja i tradicije Hrvata u Bosanskoj Posavini. Hrvatsko kulturno društvo "Tamburica" ponosno čuva tradiciju i običaje svoga sela i Posavine, pjesme, izvorna kola uz šargiju i violinu te nastoji očuvati obilježja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

Zadnje vijesti

Matej Matijević realizirao novi spot za 25. najboljeg EDM producenta na svijetu

169 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Suzana Šarić -put od radijske voditeljice do Immobilienkauffrau

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu